Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza una conferència i una ofrena floral amb motiu del Dia oficial de la memòria de l’Holocaust

Escoltar

Mataró organitza una conferència i una ofrena floral amb motiu del Dia oficial de la memòria de l’Holocaust

La doctora en Història Rosa Toran parlarà dels deportats republicans als camps de concentració nazis

L’Ajuntament de Mataró dóna aquest any un caire més institucional als actes amb motiu del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. A la tradicional ofrena floral se suma un acte acadèmic institucional que inclourà una conferència sobre la deportació dels republicans als camps de concentració nazis.

 

L’ofrena floral tindrà lloc demà dimecres a les 19 h davant el monument “Intolerància”, situat al passeig de Carles Padrós, a la confluència amb la plaça dels Drets Humans. L’acte començarà amb la interpretació del “Valse d’Amélie”, de l’artista Yann Tiersen, a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

 

A continuació, tindrà lloc la lectura del manifest redactat pel Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró, a càrrec de Pepi Barrena i Ana Pérez, membres de l’entitat. Després, mentre les entitats, particulars i partits polítics realitzen les seves ofrenes florals, alumnes de l’Institut Damià Campeny llegiran els noms dels 26 maresmencs que van estar als camps d’extermini nazis. Per acabar tindrà lloc l’ofrena floral institucional, amb l’acompanyament musical de “La dama de Aragón”, peça tradicional catalana a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Mataró.  

 

 

Acte acadèmic institucional

 

La novetat d’aquest any tindrà lloc divendres 29 a les 19 h a la Sala d’Actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32).

 

L’acte acadèmic institucional, que presidirà l’alcalde acompanyat del president del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró, Carles Forns, inclourà la conferència “Deportació Republicana als camps nazis”, a càrrec de la professora i doctora en Història, Rosa Toran. Membre de la Junta de l’Amical Mauthausen, Toran (Manresa, 1947) ha investigat sobre la deportació i la vida als camps nazis, especialment dels republicans espanyols. Ha escrit diversos llibres i col·labora en premsa i revistes especialitzades.