Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Andreu Mayayo recorda la figura polièdrica de Lluís Companys

Escoltar

Andreu Mayayo recorda la figura polièdrica de Lluís Companys

Protagonitza l’acte institucional amb motiu del 77è aniversari de la mort del president de la Generalitat

El catedràtic d’Història Contemporània i Món Actual i director del Centre d’Estudis Històrics Internacionals-Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona, Andreu Mayayo, ha protagonitzat aquest vespre l’acte institucional amb motiu del 77è aniversari de la mort del president Lluís Companys. L’acte, organitzat per l’Ajuntament, ha estat presidit per l’alcalde, David Bote.
La conferència ha tingut lloc a les 19.30 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró, amb el títol “Lluís Companys: la dignitat republicana”. Mayayo ha repassat la “figura polièdrica” de Companys, amb una trajectòria política que passa pel Companys catalanista del 14 d’abril, el revolucionari del 19 de juliol o el president afusellat del 15 d’octubre, “l’únic president elegit democràticament a Europa que va morir afusellat pel feixisme”.
Andreu Mayayo ha destacat especialment el compromís amb la justícia social de la figura de Companys i ha fet especial menció en el fet que “va néixer ric i va morir pobre, cosa que no tots els dirigents poden dir”
L’alcalde, David Bote, ha posat fi a l’acte destacant que necessitem persones com Companys “el pensament i les accions de les quals són de tal magnitud que es converteixen en ineludibles referències per a tothom”.
A banda de l’acte institucional celebrat avui, Mataró va retre homenatge a Lluís Companys el passat 15 d’octubre amb la tradicional ofrena floral davant el monument dedicat al president de la Generalitat que va ser afusellat pel règim franquista fa 77 anys al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc.