Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença les obres de millora i adequació de Cal Pilé com a Centre d’Acollida d’Animals Domèstics

Escoltar

L’Ajuntament comença les obres de millora i adequació de Cal Pilé com a Centre d’Acollida d’Animals Domèstics

L’ampliació de les instal·lacions permetrà traslladar-hi la colònia de gats del carrer de Galícia

El servei municipal de recollida i acollida d’animals domèstics es presta actualment a la finca municipal de Cal Pilé, ja que les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics del carrer de Galícia no reunien les condicions òptimes per als treballadors ni els requeriments adients per garantir una bona atenció dels animals allotjats (gats i gossos).

 


El refugi de Cal Pilé està en servei des del 2001 i fins al 2016 acollia exclusivament l’activitat social de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) en l’àmbit del proteccionisme. El trasllat del servei municipal de recollida i acollida d’animals feia necessari dur a terme un seguit d’actuacions per adequar les instal·lacions, especialment per traslladar la colònia de gats que viu al carrer de Galícia.

 


Les obres que es realitzen ara consistiran en la construcció d’una gàbia per a gats adossada a la façana oest del refugi. Tindrà separacions interiors per a diferents tipus de gats i casetes de fusta per a resguard dels animals. A més, es redistribuirà l’espai existent per crear 3 noves gàbies de quarantena d’animals i 4 gàbies de primera atenció. També s’eliminaran els patis d’esbarjo i el tancament a la zona d’accés principal a les instal·lacions, i s’hi ubicarà una zona de rentat d’animals. Els treballs, que tenen una durada prevista de 10 setmanes, s’han adjudicat a l’empresa Món Vertical SLU per un import de 71.432,16 € (IVA inclòs).

 


D’altra banda, l’Ajuntament ja ha adequat la xarxa de clavegueram del refugi de Cal Pilé per facilitar l’evacuació de les aigües pluvials, amb una inversió de 5.516,80 € (IVA inclòs).

 


L’SPAM té adjudicat el servei de recollida i acollida d’animals mitjançant una pròrroga de dos anys del contracte que finalitzarà al 2018.