Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza dues sessions informatives sobre les clàusules terra

Escoltar

L’Ajuntament organitza dues sessions informatives sobre les clàusules terra

Es faran els dies 8 i 15 de febrer al Centre Cívic Espai Gatassa i al Col·legi d’Advocats de Mataró

L’Ajuntament, a través de l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores de l’Ajuntament de Mataró (OMIC), ha organitzat dues xerrades informatives sobre les novetats respecte les clàusules terra. La primera es farà el 8 de febrer, a les 19 h, al Centre Cívic Espai Gatassa amb la col·laboració de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE). La segona es farà el 15 de febrer, a les 19 h, a la sala d’actes de l'Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró. El regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo, assistirà a les dues sessions informatives. 
La jornada informativa que es farà al 15 de febrer al Col·legi d’Advocats de Mataró és el primer acte que es portarà a terme després del conveni general de col·laboració que l’Ajuntament de Mataró té previst signar, el proper 10 de febrer, amb l’I·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró.
El Consell de Ministres del passat 20 de gener va donar llum verda a un decret llei que donarà opció a que els afectats per les clàusules terra de les hipoteques recuperin el que han pagat de més sense necessitat de passar pels jutjats. Segons aquest decret, les entitats bancàries tenen fins al 21 de febrer per preparar el sistema extra judicial per afrontar les reclamacions.
A banda de les sessions informatives que organitza l’OMIC per atendre de forma directa i personal al ciutadà, l’OMIC disposa d’una apartat al web de l’Ajuntament de Mataró (www.mataro.cat) on hi ha informació amb el format de pregunta/resposta i altres aspectes sobre el procediment i la informació necessària que li cal tenir el ciutadà. Els criteris que l'Agència Catalana de Consum i la Diputació de Barcelona han unificat darrerament en relació a la manera de procedir davant de les consultes de les clàusules terra també s’inclouen en aquest apartat web.