Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 6a edició del Festival Tast de Jazz combina grans noms del jazz en un espai ple d’història

Escoltar

La 6a edició del Festival Tast de Jazz combina grans noms del jazz en un espai ple d’història

Del 24 al 26 d’agost, el clos arqueològic de Torre Llauder es convertirà en un espai idoni per maridar el millor jazz amb àpats a la frescaLa vil·la romana de Torre Llauder, un dels jaciments romans més destacats del país, tornarà a ser l’escenari ideal per degustar bona música i fer un tast a la fresca de les darreres nits d’agost. El Tast de Jazz. VI Festival a Torre Llauder ofereix tres concerts els dies 24, 25 i 26 d’agost. Myriam Swanson, Ximo Tebar i Dani Nel·lo són els principals noms d’aquesta edició que han presentat avui, 21 de juliol, el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i el president de l’Associació Jazz Maresme, Ivó Oller.
El festival comptarà amb un acte de presentació per recordar als mataronins que el festival és a tocar. Aquesta presentació que anirà a càrrec de la Jazz Maresme Street Band, serà el 12 d’agost, a les 19 h, en format d’una cercavila musical al més pur estil de Nova Orleans, la meca del jazz mundial.
I ja a Torre Llauder el primer concert serà dijous 24 d’agost, a les 21 h, i anirà a càrrec de Magnolia, un quartet que lidera la cantant Myriam Swanson. El recital és un convit a l’espectador a submergir-se en un estat d’ànim evocador que el transportarà des dels paisatges del Broadway dels anys 30, als musicals de Cole Porter dels 50; de Duke Ellington a Ella Fitgerald, de Sara Vaughan a Julie Londo, entre d’altres. El cinema i el jazz s’uneixen en un ambient acollidor i agradable.

La segona cita del festival serà el 25 d’agost amb un dels grans guitarristes de jazz de l’Estat, Ximo Tebar. A Mataró vindrà acompanyat de quatre músics de luxe per presentar el seu nou treball: “Soleo. The New Son Mediterráneo Celebrating 25th” que mescla el jazz amb melodies mediterrànies i llatines. Amb un immens somriure sempre als llavis, Tebar portarà a la vila romana la seva proposta de jazz plena de colors i sonoritats diferents que poden abraçar el flamenc, el pop, i el jazz contemporani.

El darrer concert del Tast de Jazz serà el 26 d’agost amb Dani Nel·lo i Els saxofonistes salvatges. Nel·lo versiona temes d’alguns dels seus herois saxofonístics, com ara Arnett Cobb, Noble Watts o Red Prysock. Uns són coneguts pel gran públic i altres resulten més anònims, però tots, per separat i com a conjunt, van conformar un fenomen únic i insòlit en la història de la música popular.
Durant els concerts al Clos Arqueològic de Torre Llauder el públic podrà degustar àpats i begudes.
El cicle va començar l’any 2012 coincidint amb la celebració del 50è aniversari del descobriment de la vil·la romana per Marià Ribas i el seu equip de col•laboradors l’any 1961 i que assenyala una fita transcendent en la història de l’arqueologia mataronina i catalana del segle XX. La Direcció de Cultura va iniciar aquest projecte conjuntament amb Pere Pons de Fabrés Produccions, especialista jazzístic i actual col·laborador amb l’Associació Jazz Maresme del format actual del Tast de Jazz, per oferir grans concerts de jazz en un entorn agradable ple d’història.
El preu de les entrades és de 12 €. Hi haurà un abonament per a les tres cites a un preu de 30 €. Les entrades i els abonaments es poden adquirir a la Direcció de Cultura (C. de Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, tot i que del 7 al 20 d’agost les oficines romandran tancades però també al web www.entradesculturamataro.cat i des d’una hora abans a la taquilla.


El cicle està organitzat conjuntament per la Direcció de Cultura i compta amb la col·laboració de la Big Band Jazz Maresme i Fabrés Produccions en la direcció artística.