Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una Proposta de resolució reconeix la necessitat de centres cívics a La Llàntia, L’Havana i El Palau

Escoltar

Una Proposta de resolució reconeix la necessitat de centres cívics a La Llàntia, L’Havana i El Palau

El Ple municipal va aprovar dijous passat, 1 de març, una Proposta de resolució perquè es reconegui la necessitat de centres cívics als barris de La Llàntia, L’Havana i El Palau. La proposta va ser presentada pel grup municipal de C’s.
La proposta es va aprovar amb els vots favorables de C’s, PSC, ERC-MES-AM i PPC. Els grups municipals de PxC, VOLEMataró i CiU s’hi van abstenir i ICV-EUiA i la regidora no adscrita hi van votar en contra. El text íntegre aprovat és el següent:
“En el passat Ple de 8 de febrer vam presentar una Proposta de resolució dirigida especialment al barri de la Llàntia. No obstant, els companys d’ERC ens van presentar una esmena, recordant-nos una situació equivalent al barri de l’Havana i, per conversacions amb veïns del Palau quan ja teníem presentada la Proposta de resolució, que també ens recalcaven la mateixa inquietud, ens van fer prendre la decisió de retirar-la i presentar-la de nou d’una forma més general i integradora.
Atès de la importància que té els centres cívics per als barris, ja que en principi estan destinats al servei públic de persones i entitats, per impulsar l’apropament dels serveis municipals i la realització d’activitats socials, culturals, esportives i de lleure.
Atès que en realitat la seva importància és molt més gran, ja que és un element de dinamització d’estructuració del territori i la posada en valor del barri on es troba.
Atès que els principals barris de la ciutat tenen un centre cívic.
Atès que el barri de la Llàntia que si bé des dels anys 90 està unit a la resta de la trama urbana de la ciutat de Mataró en realitat continua aïllat, patint la deixadesa per part dels diferents governs municipals.
Atès que hi ha un greuge comparatiu amb el barri de la Llàntia envers amb la resta dels barris de la ciutat.
Atès que la distribució geogràfica dels 7 centres cívics actuals ( Pla d’en Boet, Rocafonda, Cerdanyola, Cabot i Barba, Molins, Cirera i Espai Gatassa) deixa altres zones de ciutat (en especial a l’àrea est-Havana) sense aquest important element de dinamització social.
Atès que la situació en El Palau és semblant a la situació descrita tant per a la Llàntia com per a l’Havana, a més de tenir uns trets diferencials perquè per a nosaltres El Palau té una autonomia geogràfica i de problemàtica social com per tenir una acció específica diferenciada de Rocafonda.
Partint d’això, el Grup municipal de Ciutadans demana al Ple de l’Ajuntament de Mataró els següents acords:
1. Que es reconegui la necessitat i el dret a que el barri de la Llàntia compti amb un centre cívic.
2. Que així mateix, es reconegui la necessitat que el barri de l’Havana compti també amb un centre cívic que doni servei a aquest barri.
3. Que així mateix, es reconegui la necessitat que el barri del Palau compti també amb un Centre Cívic que doni servei a aquest barri.
4. Que s’iniciïn els estudis per localitzar on es pot ubicar aquest centre cívic.
5. Estudiar la possibilitat de condicionar un centre cívic de forma provisional en algun lloc del barri entenent que és una mesura provisional mentre no tinguem la capacitat econòmica de crear un equipament amb la dignitat i dimensions que es mereix el barri”.