Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La pilota ja torna a rodar damunt la nova gespa artificial del Camp Municipal de Futbol de Cirera

Escoltar

La pilota ja torna a rodar damunt la nova gespa artificial del Camp Municipal de Futbol de Cirera

El passat diumenge 11 d’octubre es va celebrar el primer partit de futbol al Camp Municipal d’Esports de Cirera amb la nova gespa artificial. El Servei d’Equipaments Municipals va començar a mitjans d’agost del 2020 les obres de renovació de la gespa, que s’havia instal·lat per primera vegada el 2009 i ja havia sobrepassat el seu període de vida útil.

Imatge d'un dels primers partits disputats sobre la nova gespa artificial
Imatge d'un dels primers partits disputats sobre la nova gespa artificial

Aquests treballs formen part del Pla de renovació de gespa dels camps de futbol municipals. En els darrers dos anys, l’Ajuntament també ha realitzat altres millores a l’equipament: s’han reformat els vestidors, s’ha construït una nova graderia i s’ha substituït el tancament exterior.

La nova gespa s’ha instal·lat sobre una làmina impermeable de polietilè i és de monofilament nervat i fibril·lada recta de 60 mm d’alçada. En total s’han instal·lat 6. 134,24 m² de gespa. Per complir els marges de seguretat establers per la normativa s’ha reduit lleugerament l’actual mida del terreny de joc. També s’ha fet el marcatge corresponent del camp de futbol-11 amb gespa de color blanc, i dels dos camps transversals de futbol-7 amb color groc.

Les obres, iniciades el 12 d’agost i adjudicades a l’empresa Fieldturf Poligras SA, s’han portat a terme en vuit setmanes. El pressupost d’adjudicació ha estat de 184.989,71 € IVA inclòs. Durant aquest temps d’obres els equips de la Unión Deportiva Cirera han traslladat els entrenaments i partits a altres camps de Mataró i comarca.

Aquest és el tercer projecte de millora que l’Ajuntament duu a terme en aquesta instal·lació esportiva des de 2018 i s’han invertit a l’equipament més de 630.000 €.

El 2018 es va dur a terme la reforma dels vestidors. Es va construir una plataforma contínua elevada per adaptar-ne l’accés i es va instal·lar un nou tancament que ha dotat els mòduls d’una façana conjunta.

Entre 2019 i 2020 s’ha dut a terme la substitució de les grades. La nova graderia, de formigó armat, ha ampliat la capacitat d’espectadors fins a 492 persones. També s’ha enderrocat el mur de tancament de la carretera de Cirera i s’ha instal·lat una nova tanca d’enreixat metàl·lic de tres metres d’alçada que millora l’accessibilitat i l’evacuació de la instal·lació.

Per últim, a banda de la renovació de la gespa, queda pendent executar la darrera fase de treballs de millora prevista en el pla inicial que consistirà en la construcció de l’aula de formació, la sala d’infermeria, els vestidors per als àrbitres, la sala tècnica i el magatzem a l’espai que ara ocupa el bar. Aquest servei de bar es traslladarà a l’entrada del camp, a prop de les grades i estarà equipat amb un nou mòdul amb lavabos públics.

Els primers partits amb la nova gespa es van disputar el passat diumenge 11 d’octubre amb el duel destacat entre l’equip amateur de la Unión Deportiva Ciera contra el Vilassar de Mar B, que va acabar amb un empat a un gol, però també van jugar altres seccions de l’equip mataroní.

 

 

 

 

Publicat a