Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajornada la Nit de l’Esport per l’augment de contagis de la Covid-19 a Mataró

Escoltar

Ajornada la Nit de l’Esport per l’augment de contagis de la Covid-19 a Mataró

La ciutat es troba en un risc de rebrot de 624 i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,85. Davant d’aquest increment de contagis i en sintonia amb les restriccions determinades per la Generalitat que està previst que entrin en vigor aquest divendres, l’Ajuntament ajorna la Nit de l’Esport que s’havia de celebrar demà, suspèn les activitats culturals previstes a l’aire lliure durant 15 dies, manté tancats els casals municipals de la gent gran i les zones de jocs infantils, i anul·la les activitats presencials programades als centres cívics.

La Nit de l'Esport 2018
La Nit de l'Esport 2018

El Comitè tècnic d’emergència, reunit aquest matí, ha acordat noves mesures per frenar l’increment de contagis de la Covid-19 a la ciutat, que es troba en un risc de rebrot molt alt. Amb dades d’avui, publicades pel Departament de Salut i que té en compte els casos de PCR positius confirmats fins a l’11 d’octubre, el risc de rebrot a Mataró és de 624 (a partir d’una taxa de 200 es considera que el risc de rebrot és alt) i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,85 (si és superior a 1 hi ha una tendència creixent). Segons aquest mateix portal, ahir hi havia ingressades 37 persones a l’Hospital de Mataró, 7 de les quals a l’UCI.

A més de vetllar pel compliment de les mesures determinades per la Generalitat i que està previst que entrin en vigor aquest divendres, l’Ajuntament ha decidit ajornar la Nit de l’Esport que s’havia de celebrar aquest divendres 16 d’octubre -ja es va haver d'ajornar la passada primavera-; mantenir tancats els casals municipals de la gent gran (la seva reobertura estava prevista per a aquesta setmana) i les zones de joc infantils, i suspendre les activitats presencials programades als centres cívics i als equipaments municipals cedits a entitats. Segueixen programades totes les activitats telemàtiques previstes, així com les sessions de reforç escolar als espais joves municipals pel seu caire educatiu i no lúdic. Aquest dimarts 13 d’octubre, el Comitè tècnic d’emergència ja va decidir per seguretat l’anul·lació d’actes, activitats i serveis que congreguin gent, com per exemple l’ofrena floral en record a Lluís Companys que s’havia de celebrar aquesta tarda.

Les activitats culturals previstes a la via pública se suspenen durant 15 dies. Es mantindran obertes les activitats expositives i els serveis bibliotecaris, tot i que les activitats complementàries del Museu de Mataró, les Biblioteques i el M|A|C queden ajornades, afectant, entre d'altres, al concert del Festival Maresme Sound, previst per dissabte a Ca l'Arenas i la tercera sessió del projecte Com [en present d'indicatiu] a Can Palauet. Els espais escènics, com el Teatre Monumental o Can Gassol, mantenen l’activitat amb un aforament màxim del 50 %. 

Queden ajornades totes les competicions esportives excepte les oficials i les professionals, que se celebraran a porta tancada. Les instal·lacions i equipaments esportius de caràcter lúdic han de reduir l’aforament al 50 % i funcionar amb cita prèvia, i aquells equipaments que no estiguin supervisats estaran tancats.

Al TecnoCampus, per la seva banda, la docència teòrica universitària passarà a ser online a partir d’aquest divendres.