Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa el mes de febrer a la Mobile Week amb un seguit d’activitats relacionades amb la salut i la tecnologia

Escoltar

Mataró participa el mes de febrer a la Mobile Week amb un seguit d’activitats relacionades amb la salut i la tecnologia

Mataró organitza aquest mes de febrer un seguit d’activitats que s’emmarquen en la Mobile Week, una iniciativa coorganitzada per Mobile World Capital Barcelona amb diversos ajuntaments de Catalunya, entre els quals hi ha el de Mataró. La presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus Mataró-Maresme, el SomHackathon sobre envelliment actiu i saludable i la presentació de 4 propostes tecnològiques en salut i hospitals són les principals activitats a la ciutat.

L’esdeveniment, sota el lema "Tecnologia per a la ciutadania", ha permès programar un seguit d’activitats sobre envelliment saludable i tecnologia, per a les quals ha comptat amb la col·laboració del TecnoCampus, el Consorci Sanitari del Maresme i l’associació d’empreses GENTIC, a més de les empreses i institucions implicades en una d’aquestes iniciatives, la Som Hackathon.

Serà precisament aquesta iniciativa, la Som Hackathon, que tindrà lloc el proper cap de setmana, el que donarà el tret de sortida a la Mobile Week a Mataró. Una  seixantena d’estudiants universitaris, amb el suport de mentors de TecnoCampus, Som Mobilitat, Everis, Adevinta, Intowin i MGC, cercaran solucions tecnològiques i empresarials a un repte que se’ls plantejarà sobre envelliment saludable.

El dia 20 de febrer a la tarda, a la sala d’actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61, Mataró) es farà la presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus, en un acte presidit per l’alcalde, David Bote, i on la professora de la UPC Carme Torras pronunciarà la conferència "Envelliment saludable: robòtica assistencial, ètica i formació".

El 24 de febrer, a la Sala d'Actes del Consorci Sanitari del Maresme (carretera de Cirera, 230) es presentaran quatre propostes tecnològiques relacionades amb apps i amb aplicacions d'intel·ligència artificial en salut i hospitals. Cada presentació durarà uns 30 minuts i inclourà demostracions de com funcionen les apps.

L’endemà, el 25 de febrer, l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus organitza dos tallers sobre tecnologia i salut adreçats a gent gran. I finalment, el dia 27, l’associació d’empreses del Maresme GENTIC organitza, al TecnoCampus, la taula rodona "Fer-se gran al s. XXI, el nou entorn 4.0". en la qual participaran Jordi Marin, partner & co-founder Girafee Strategy; Joan Gil, CEO de myHealth Watcher; i Roc Fages, consultor en Innovació i Estratègia.

Tota la informació i les inscripcions a les diverses activitats està disponible al web https://www.tecnocampus.cat/ca/mobile-week.

Les activitats de Mataró en la Mobile Week han de contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones grans, un compromís com a membre de la xarxa de ciutats amigues de les persones grans.

Mataró s’ha adherit a la Mobile Week després que el Ple del 5 de setembre del 2019 aprovés per unanimitat una Proposta de resolució, presentada per Junts per Mataró, perquè la ciutat s’hi adherís.