Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró instal·la una nova conducció de la xarxa del TubVerd al polígon del Cros d'Argentona des de la rotonda del Mas Costabella

Escoltar

Aigües de Mataró instal·la una nova conducció de la xarxa del TubVerd al polígon del Cros d'Argentona des de la rotonda del Mas Costabella

L’actuació, que s’emmarca dins del Pla Director del TubVerd està previst començar-la el dilluns 23 d’agost, consisteix en la instal·lació de la xarxa del TubVerd des de la Riera d'Argentona a l'alçada de la rotonda del Mas Costabella fins al carrer Garbí, al polígon industrial El Cros d'Argentona, per tal de donar servei d’energia tèrmica al sector.

Rotonda del Mas Costabella. Foto: Aigües de Mataró
Rotonda del Mas Costabella. Foto: Aigües de Mataró

La nova xarxa consta de 540 metres lineals de traçat principal de doble canonada pre-aïllada, una d’anada per l’aigua que transporta l’energia al punt de consum, i la de retorn per l’aigua que ja l’ha descarregada, mantenint contínuament el procés de distribució. Els diàmetres nominals de la nova conducció estan entre els 65 i 100 mm, estenent així la xarxa del TubVerd ja instal·lada a la zona. Aquesta anirà soterrada amb l’excepció del tram que transcorre pel pont que creua la Riera d’Argentona, que serà aèria pel costat de mar.

Per l’execució de l’obra caldrà actuar en la calçada dels vials i s’afectarà el trànsit rodat.

Prèviament es realitzaran desviaments provisionals de trànsit, per alliberar l’espai de l’actuació. En tots els casos es mantindrà permanent el trànsit en servei.

L’obra ha estat adjudicada a l’empresa SORIGUÉ ACSA Obras e Infraestructuras SAU, per un import de 236.146,44€ (IVA inclòs). L’actuació té una durada prevista de quinze setmanes.

Aquesta nova instal·lació permetrà la connexió a la xarxa del TubVerd a l’escorxador Viñals Soler, situat a polígon industrial d’Argentona.

La connexió a les energies renovables permetrà avançar en el camí cap a la sostenibilitat de la cadena de producció en el sector de l'alimentació i complir amb objectius estratègics de sostenibilitat i reducció d'emissions CO2eq. un 72%, de l’empresa Viñals Soler. Tot això afavorint el compromís amb la millora del medi ambient, la reducció dels gasos d'efecte d'hivernacle i la seguretat i qualitat de les seves produccions.

Publicat a