Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El periodista Oriol Burgada és proposat per dirigir Mataró Audiovisual

Escoltar

El periodista Oriol Burgada és proposat per dirigir Mataró Audiovisual

El Consell d’Administració de Mataró Audiovisual va aprovar ahir, 31 d’agost, elevar la seva candidatura al Ple de l’Ajuntament, després que una comissió d’experts escollís el professional d’entre les 8 persones que es van presentar al procés públic de selecció celebrat al juliol. Oriol Burgada és llicenciat en Periodisme i graduat en Magisteri, va treballar a Televisió de Mataró del 2003 al 2008 i fins ara era el director de comunicació del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya.

El Ple previst pel 9 de setembre ha d'aprovar el nomenament per dos terços.
El Ple previst pel 9 de setembre ha d'aprovar el nomenament per dos terços.

El Consell d’Administració de Mataró Audiovisual va celebrar ahir 31 d’agost una reunió extraordinària on es va donar compte i ratificar la proposta del periodista Oriol Burgada com a nou gerent. Mataró Audiovisual és una entitat pública empresarial que ha d’elevar aquesta proposta a decisió del proper Ple municipal, previst pel 9 de setembre, a qui correspon, d’acord amb l’article 33.2 de la Llei 22/2005 de la Comunicació Audiovisual de Catalunya, el nomenament per majoria qualificada de dos terços. En el procés públic de selecció, celebrat durant el mes de juliol, es van admetre 8 candidatures.

Oriol Burgada (Mataró, 1982) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i graduat en Magisteri per la Universitat de Barcelona. Fins ara era el director de comunicació del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya on ha treballat en els darrers 5 anys també en la conselleria de Justícia. En la seva trajectòria també ha estat redactor en cap de Societat a l’Agència Catalana de Notícies i els seus inicis en el sector periodístic van donar-se a Televisió de Mataró on hi va treballar durant més de 5 anys.

En el cas que el Ple aprovi el nou càrrec, Burgada agafarà el relleu generacional a la periodista Mei Ros (Mataró, 1957) qui ha estat la gerent de Mataró Audiovisual des de la seva creació l’any 2006 quan es va posar en marxa Mataró Ràdio. L’any 2017, amb la fusió de Mataró Ràdio i M1TV (la televisió sorgida de la integració de Televisió de Mataró i Maresme Digital) Ros va assumir la gerència dels diferents canals de comunicació de proximitat de Mataró i ara com a funcionària de carrera es reincorporarà a l’Ajuntament.

 

Mataró Audiovisual

Mataró Audiovisual és una Entitat Pública Empresarial (EPE), que depèn de l'Ajuntament de Mataró, que va néixer el juny de 2006, emmarcada en el Projecte de creació d’un servei de comunicació audiovisual públic, i encarregada d’aplegar totes les iniciatives de l’àmbit de la comunicació audiovisual del territori.

Mataró Audiovisual gestiona, des del mitjans del 2006, l'emissora municipal de la ciutat: Mataró Ràdio i la televisió pública de la ciutat des del 2017.