Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reforça la seguretat als dos instituts escoles de la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament reforça la seguretat als dos instituts escoles de la ciutat

Els Instituts Escola Àngela Bransuela i Mar Mediterrània han millorat la seva seguretat amb la instal·lació de mesures passives de seguretat que són portes blindades i noves reixes així com amb una modernització dels seus sistemes d’alarmes, entre d’altres. A banda d’aquestes actuacions, l’Ajuntament ha calendaritzat millores en altres centres educatius després de reunir-se i visitar tècnicament 20 equipaments.

Una de les noves portes instal·lades al INS Escola Mar Mediterrània.
Una de les noves portes instal·lades al INS Escola Mar Mediterrània.


La inversió per reforçar la seguretat dels Institut Escola Àngela Bransuela i Mar Mediterrània ha estat de 50.362,50 € IVA. En aquests dos centres, on durant les darreres vacances de Setmana Santa ja es van adoptar mesures de seguretat provisional en els edificis, ara s’han portat a terme mesures definitives com són ampliar i millorar els sistemes d’alarmes i instal·lar mesures passives de seguretat. Com a mesures passives s’entén la instal·lació de portes blindades tant a l’exterior dels edificis com en l’interior. El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha finançat part d’aquesta inversió amb 20.000 €.

Aquestes actuacions, que se sumen a les realitzades anteriorment a l’Escola Camí del Cros i a l’Escola Vista Alegre, s’han programat i calendaritzat després de la ronda d’entrevistes amb les direccions i visites presencials dels vint centres escolars de Mataró, inclosos els dos instituts escola, per identificar les actuacions de millora que permetin reforçar la seguretat dels equipaments.

En el llistat de tasques van sorgir de diferent tipologia, des de la instal·lació o ampliació de reixes exteriors i el reforç de portes i accessos en general, a la millora i ampliació dels dispositius d’alarma. Aquestes actuacions s’han valorat i prioritzat en funció de la urgència i condicions de cada equipament i de la disponibilitat pressupostària. 

Publicat a