Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renova la xarxa d'abastament de la ronda de Rafael Estrany, del carrer dels Músics Cassadó i del carrer de Joan Miró

Escoltar

Aigües de Mataró renova la xarxa d'abastament de la ronda de Rafael Estrany, del carrer dels Músics Cassadó i del carrer de Joan Miró

L’actuació, que s’emmarca dins del Pla de Renovació del Pla Director de l’Aigua de Mataró (2011-2025), va començar ahir dilluns 25 de setembre. Consisteix en la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable de la ronda de Rafael Estrany (en el tram comprès entre el carrer de Frank Marshall i la plaça d’Alfred Opisso), del carrer dels Músics Cassadó (en el tram comprès entre el núm. 31 i la ronda de Rafael Estrany) i el carrer de Joan Miró (en el tram comprès entre el núm. 26 i la ronda de Rafael Estrany).

Inici dels treballs, ahir. Foto. Aigües de Mataró
Inici dels treballs, ahir. Foto. Aigües de Mataró

Les obres consisteixen en la instal·lació de 439 metres lineals de noves canonades de diferents diàmetres. També s’instal·laran vàlvules de maniobra i descàrregues necessàries per al correcte funcionament i manteniment de la xarxa. Així com una nova boca d’incendis a la cruïlla del carrer de Joan Miró amb la ronda de Rafael Estrany,  per millorar la cobertura contra incendis de la zona.

En el transcurs de l’obra, per minimitzar l’impacte en la continuïtat del servei, s’instal·laran canonades provisionals per donar servei als abonats mentre es realitza la retirada dels elements de la xarxa actual i la instal·lació de la nova.

En les instal·lacions d’abastament la rasa va majoritàriament per la vorera, així que la circulació de vehicles no es veurà afectada, exceptuant els trams on hi ha cruïlles i per la retirada de la xarxa existent, moment en què el trànsit s’haurà de tallar de manera puntual. Els accessos als guals restaran afectats puntualment i sempre amb previ avís.

La reposició de la vorera es farà majoritàriament amb panot. I, per garantir la continuïtat dels paviments existents, la reposició de les rases es farà amb materials de les mateixes característiques dels que hi ha ara.

Les obres es realitzaran per fases per minimitzar afectacions i de manera que sempre hi hagi pas habilitat per als vianants.

Els treballs comprenen l’obra civil, adjudicada a l’empresa Canalizaciones y Montajes AVIC, SL per un import de 122.982,52 € € (IVA inclòs), i l’obra mecànica que realitza Aigües de Mataró per un import de 124.070,96 € (IVA inclòs). La  finalització de l’obra està prevista a mitjan desembre.



Publicat a