Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca el programa d’acceleració d’empreses emergents a l’espai Antena TrenLab

Escoltar

Arrenca el programa d’acceleració d’empreses emergents a l’espai Antena TrenLab

Quatre startups inicien en aquest espai un període d’impuls dels seus projectes que es caracteritzen per treballar solucions de mobilitat innovadores que podran testejar a Mataró i al Maresme

L'alcalde de Mataró, David Bote, en l'acte de presentació dels projectes  sobre mobilitat que impulsen les startups guanyadores dels premis Antena TrenLab. Foto: Ajuntament
L'alcalde de Mataró, David Bote, en l'acte de presentació dels projectes sobre mobilitat que impulsen les startups guanyadores dels premis Antena TrenLab. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Mataró, David Bote, el director general de la Fundació TecnoCampus, Lluís Checa i el director general d’Estratègia i Desenvolupament de Renfe, Manel Villalante, han visitat aquest matí les instal·lacions d’Antena TrenLab, on aquesta setmana  comença el programa d’acceleració de projectes innovadors al servei de la mobilitat.

Els emprenedors que participen en  aquest programa són les quatre empreses emergents que van resultar seleccionades als darrers premis Antena TrenLab impulsats per Renfe. Durant sis mesos aquestes startups comptaran amb experts i mentors especialitzats que els acompanyaran en el creixement de la seva solució, no només per al sector ferroviari, sinó amb impacte en l’àmbit de la mobilitat, en aquest cas, de la comarca del Maresme.

Amb l’inici del programa d’acceleració de les startups, també a partir d’avui i durant tot el 2023, es desenvoluparà un conjunt d’activitats per involucrar en el projecte a les entitats del  territori,  que ha de permetre una major permeabilitat dels avanços  que s’aconsegueixin en l’àmbit de la mobilitat i el transport, incorporant-hi més actors a l’ecosistema d’innovació.

El projecte Antena TrenLab és una iniciativa de l’Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i Renfe que col·laboren per desenvolupar solucions i projectes d'innovació ferroviària juntament amb membres de l'ecosistema innovador (startups), dins de les instal·lacions del TecnoCampus, per aprofitar i potenciar recursos empresarials, docents i metodològics, amb la finalitat d'establir el primer node de la xarxa Antena de TrenLab especialitzada en solucions i tecnologia aplicades al sector de la mobilitat.

El projecte s'articula com una prova pilot que permetrà a Renfe la possibilitat de desenvolupar una estratègia de llarg recorregut per ser implantada a tot el territori, mitjançant una xarxa d'antenes especialitzades en solucions i tecnologia aplicades al sector de la mobilitat.