Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una proposta de resolució per avançar cap a una nit de Sant Joan més inclusiva

Escoltar

El Ple aprova una proposta de resolució per avançar cap a una nit de Sant Joan més inclusiva

El text va ser presentat per la CUP, que va acceptar una esmena in voce a proposta d’ERC. La resolució es va aprovar ahir a la sessió ordinària del Ple de desembre, amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, ERC, VOX, Junts, En Comú Podem i la CUP. El PP s’hi va abstenir.

El text íntegre aprovat és el següent:

“La nit de Sant Joan és una de les dates més esperades arreu dels Països Catalans, donant pas a una celebració on el foc pren un gran protagonisme. No obstant això, avui, a la foguera tradicional s’hi suma el costum popular de llençar petards. Una pràctica inofensiva per a la majoria de la població, si es fa amb cura, però que pot tenir efectes negatius sobre una part de la ciutadania així com sobre la gran majoria de les mascotes de la nostra ciutat.

Com a societat ens cal avançar per fer possible la conciliació de la celebració popular i tots els seus elements amb el màxim benestar de tota la població. És per això que proposem l’elaboració d’un pla per tal de conscienciar al públic que cal fer un ús molt més concret i responsable de la pirotècnia, recomanant uns espais determinats on l’impacte de la festa faciliti la conciliació amb d’altres col·lectius i posant especial atenció en mirar d’evitar el llançament de petards fora de la data assenyalada.

La mesura ha de ser progressiva i de caràcter educatiu, no pas coercitiu, fent molta pedagogia per tal de poder empatitzar amb aquelles persones i animals que conviuen amb la festa sense poder-ne gaudir plenament i que tenen tot el dret a mantenir un espai on sentir-se segures i tranquil·les, també durant la nit de Sant Joan. Prenent consciència començarem a caminar cap a una revetlla molt més cívica i inclusiva.

Per tot això, des de la CUP Mataró proposem els següents acords:

  1. Que s’elabori un pla per conscienciar a la ciutadania d’aquesta mesura, on es faci èmfasi a les escoles per crear consciència de la importància d’empatitzar amb tots els col·lectius que veuen especialment afectat el seu dia a dia durant la revetlla de Sant Joan.

  2. Que els dies previs a la nit de Sant Joan es faci molta difusió dels espais recomanats per al llançament de petards, així com dels motius per respectar aquesta normativa”.


Publicat a