Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa “Viu un estiu de Diversió a Mataró” finalitza amb més de 23.000 participacions

Escoltar

El programa “Viu un estiu de Diversió a Mataró” finalitza amb més de 23.000 participacions

La segona edició del “Viu un estiu de Diversió a Mataró” s’ha portat a terme del 26 de juny fins a l’1 de setembre a diferents indrets de la ciutat. Un seguit de propostes culturals, esportives i d’educació en el lleure que han comptat amb una gran acceptació per part dels infants i joves de la ciutat. Les famílies també tenien un espai de conciliació amb el servei de ludoteca de l’Espai Gatassa i de l’Espai Polivalent de Rocafonda-El Palau-Escorxador.

Una de les activitats realitzades al carrer durant aquest estiu.
Una de les activitats realitzades al carrer durant aquest estiu.

El balanç del programa “Viu un estiu de Diversió a Mataró” s’ha donat a conèixer a la Comissió Informativa Municipal de Ciutat Inclusiva i Saludable que s’ha celebrat avui 25 de setembre. Les xifres de participació han registrat 23.116 usos en el global de propostes tenint en compte que s’han comptabilitzat cadascuna de les persones assistents amb les repeticions. L’ampliació d’activitats, espais i propostes així com la bona acollida, han fet possible aquesta xifra de participació.

Diferents espais de la ciutat han estat escenari d’un ampli ventall d’activitats de circ, percussió, dibuix, creativitat, tallers de manualitats, cuina, danses urbanes, jocs educatius, espectacles de petit format i cinema a la fresca. La participació en aquestes activitats ha estat de 3.148 persones.

Els patis oberts han tingut 4.791 usos que s’ha distribuït en 1.252 a l’Escola Camí del Mig; 1.188 a l’Escola La Llàntia; 1.431 a l’Institut Escola Mar Mediterrània i 920 a l’Escola Rocafonda. Les pistes poliesportives, obertes en horari de matí i de tarda, han tingut l’assistència regular d’infants i joves que comptaven amb la dinamització esportiva de monitors i monitores. En la Pista Municipal Remigio Herrero hi havia una mitjana d’ús de 35 persones al matí i 60 a la tarda d’edats compreses entre 10 i 15 anys. El Camp de Futbol Municipal de Rocafonda, amb l’assistència de joves d’entre 7 i 18 anys, ha comptat amb 70 participants diaris i la Pista Poliesportiva Municipal de La Llàntia ha comptat amb 40 participants diaris de mitja amb edats d’entre 12 i 16 anys.

El servei de ludoteques, que enguany s’ha ampliat d’un a dos, s’ha portat a terme a l’Espai Gatassa (1.413) i també a l’Espai Polivalent Rocafonda-El Palau-l’Escorxador (702) amb 2.115 infants de famílies que han disposat d’aquest servei als mesos d’estiu per poder conciliar millor les obligacions de cura dels infants amb les professionals i personals.

 

Biblioteques i Espai Jove

Durant els mesos de juliol i agost, la Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas han fet diverses activitats, emmarcades també en aquesta programació de ciutat amb una participació de 5.059 persones. L’Empedrat de Contes és la proposta estrella pel que fa a l’assistència, però també hi ha altres activitats com el laboratori de lectura, els BiblioLabs i en Bac en Joc que es porten a terme amb la voluntat d’oferir propostes d’oci cultural i foment de la lectura entre els més petits.

A l’Estiu Jove de la Xarxa d’Espais Joves han participat una mitjana de 88 persones cada dia. I el Curs de Monitors i Monitores així com el de Premonitors i Premonitores ha comptat amb 49 alumnes que han fet aquesta formació amb sortides laborals.

94 joves han participat en el Curs de Rap, en el Curs de DJ i en el curs de Producció Musical que formen part dels Cursos 0830X.

El programa “Gaudim en família” que forma part del procés de transformació de Benestar Social “Papallona” s’ha fet aquest estiu amb l’objectiu de treballar els vincles parentals i familiars amb la participació de 23 persones.

El pressupost d’aquesta edició del “Viu un estiu de Diversió a Mataró” ha estat de 191.450 euros, amb una subvenció del 75 % de la Diputació de Barcelona (DIBA) dins del Programa de Barris i Comunitats “Motor de Transformació Social”, i una aportació de la Generalitat de Catalunya del programa de Cures a infants de 0 a 14 anys i del Pla Educatiu d’Entorn.