Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte “Aixequem persianes” destina 24.000€ a reactivar l’activitat econòmica a la ciutat

Escoltar

El projecte “Aixequem persianes” destina 24.000€ a reactivar l’activitat econòmica a la ciutat

Aquesta iniciativa té la finalitat de reobrir locals actualment en desús i facilitar que persones emprenedores puguin realitzar-hi la seva activitat. Els propietaris de locals podran rebre fins a 1.000 € de l’import equivalent a l’IBI i els llogaters fins a 1.500 € per conceptes diversos.

Local tancat que podria ser part del projecte Aixequem persianes. Foto: Ajuntament de Mataró.
Local tancat que podria ser part del projecte Aixequem persianes. Foto: Ajuntament de Mataró.

“Aixequem persianes”, impulsat per la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, va néixer l’any 2017 amb la intenció d’impulsar l’activitat econòmica, inicialment als barris de la Llei de barris (Cerdanyola, El  Palau i Rocafonda), i des del 2020 el projecte es va ampliar a tota la ciutat.

Els ajuts van adreçats tant a propietaris de locals com a llogaters. Pel que fa a aquests últims, l’“Aixequem persianes” va destinat a persones emprenedores que vulguin iniciar una activitat comercial i/o de serveis entre l’1 d’octubre del 2022 i el 30 de setembre del 2023, trasllats d’una activitat ja existent d’un local a un altre, quan el trasllat s’efectuï d’un local situat en planta alta a un altre obert al públic i situat a peu de carrer i també en casos d’obertura de nou establiment per una activitat ja existent a Mataró. Tots els locals han de ser oberts al públic i estar situats a peu de carrer.

El suport que s’ofereix per als propietaris és un pagament de l’import equivalent a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) del 2023, fins a un màxim de 1.000 €. En el cas dels llogaters, s’ofereixen ajuts de fins a 1.500 € per conceptes com l’import de la llicència ambiental, l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), la llicència urbanística, els honoraris del tècnic per a la tramitació d’obres i activitats i les despeses derivades de petits arranjaments del local.

El termini de sol·licitud s’inicia el 24 de maig i s’allargarà fins al 30 de setembre de 2023.

L’edició del 2022 de l’”Aixequem persianes” va atorgar 24 ajuts per a persones que van posar en marxa un projecte empresarial, amb un import total de 23.141,51€. La tipologia d’activitat van ser ben variades: restauració, serveis, comerç alimentari i comerç d’equipament de la llar, entre d’altres.

Les persones interessades poden fer la seva sol·licitud en aquest enllaç

 

Publicat a