Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d’Orient omplen d’il·lusió i màgia els carrers de Mataró

Escoltar

Els Reis d’Orient omplen d’il·lusió i màgia els carrers de Mataró

Unes 45.000 persones han seguit la Cavalcada al llarg dels 5,7 quilòmetres de recorregut pels carrers de la ciutat.

L'alcalde de Mataró i els Reis d'Orient han dirigit unes paraules als nens i nenes de Mataró des del balcó de l'Ajuntament
L'alcalde de Mataró i els Reis d'Orient han dirigit unes paraules als nens i nenes de Mataró des del balcó de l'Ajuntament

Els reis Melcior, Gaspar i Baltasar, han tornat avui a Mataró carregats d’il·lusió, bons desitjos i molts regals. La Cavalcada dels Reis d’Orient ha començat a les 17 h, mitja hora abans del que és habitual, i ha estat formada per 13 carrosses i 14 comparses que han recorregut diferents barris de la ciutat al llarg de prop de sis quilòmetres. El director artístic ha estat Marc Abril i en Tempus i en Tic Tac, que són qui paren el temps la nit de reis, han fet de fil conductor. La comitiva reial i tot el seu seguici ha estat possible gràcies a la participació d’unes 600 persones, entre figurants i professionals.

Aquest any el recorregut de la Cavalcada s’ha ampliat per poder arribar més punts de la ciutat: ha sortit de des de la plaça Josep Cusachs i continuat per l’avinguda del Perú, el passatge de Rocafonda, la ronda Alfons X el Savi, el Camí de la Geganta, l’avinguda Josep Puig i Cadafalch, l’avinguda de la Gatassa, el Camí del Mig, la ronda President Macià, el Camí Ral de la Mercè, la plaça de Santa Anna, La Riera, acabant a l’Ajuntament. Durant tot el recorregut s’han llançat 1.600 kg de caramels sense gluten i en alguns trams també sense sucre.

Seguint la iniciativa que s’ha establert en el Campament Reial amb franges d’hores tranquil·les, en un tram de la ronda d’Alfons X El Savi s’han reduït els estímuls visuals i auditius per afavorir que les persones amb hipersensibilitat sensorial i/o diversitat funcional també poguessin gaudir de la Cavalcada.

Enguany ha destacat la carrossa del tren que lluïa els preparatius per una gran celebració que es farà aquest 2023: el 175è aniversari del ferrocarril entre Barcelona i Mataró.

També com a novetat, aquest any el recorregut ha tornat a acabar a l’Ajuntament i Ses Majestats i l’alcalde han sortit al balcó de la casa consistorial que dona a la plaça de l’Ajuntament per adreçar unes paraules als nens i nenes.

En la seva intervenció l’alcalde ha recordat que hi ha criatures que no han pogut gaudir de les festes perquè als seus països hi ha guerres i ha assegurat que els nens i nenes de la ciutat tenen un cor immens, una gran estima pel Planeta i que són la generació que treballarà perquè els adults els deixin un món millor.

Els Reis s’han dirigit a les nenes i nens de Mataró i els han assegurat que aquesta nit repartiran  alegria, il·lusió, felicitat i molts regals. Els han demanat que comparteixin les joguines i que respectin la diversitat. Finalment els han instat a sopar i a dormir aviat per poder començar a fer la seva feina ben aviat.

  

Arribada al Port

La jornada del 5 de gener ha començat a Mataró amb l’arribada dels Reis d’Orient al Port de Mataró, a les 12 h, a bord del llaüt Sant Ramon. Nombroses famílies han volgut donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar que han rebut les claus de la ciutat de mans de l’alcalde, David Bote, i del regidor de Cultura, Xesco Gomar, perquè aquesta nit els reis puguin fer la seva feina i entrar a totes les cases de Mataró.

Els Reis d’Orient, a través dels missatgers reials, han recollit durant aquests darrers dies 20.000 cartes dels nens i nenes de Mataró.

 

 

 

 

 

Galeria d'Imatges

Publicat a