Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença les obres de la coberta i remodelació de la Pista Poliesportiva Municipal de Cirera

Escoltar

L’Ajuntament comença les obres de la coberta i remodelació de la Pista Poliesportiva Municipal de Cirera

Es renovarà la pista actual i es construirà una graderia, cobrint tots dos espais. Els lavabos i altres serveis s’integraran en una construcció auxiliar. L’equipament s’aproparà a l’avinguda de Corregiment de Mataró i tindrà accés des de qualsevol punt d’aquest vial.

Les obres de remodelació i coberta de l’equipament han arrencat avui amb la signatura de l’acta de replanteig i tenen una durada prevista de 15 mesos. Estan adjudicades a l’empresa Vialser Edificación y Obra Civil, SL per un import d’1.942.118,89 €. Dies abans l’Ajuntament ha fet treballs previs de preparació del terreny per a l’execució del projecte.

Les obres suposaran la remodelació de l’actual pista poliesportiva, situada entre l’avinguda del Corregiment de Mataró, el carrer de Marià Ribas i Bertran, la plaça de Josep Lluís Lligonya i l’Escola de Cirera. Es preveu la construcció d’una graderia, el cobriment tant d’aquesta com de la pista i una construcció auxiliar destinada a lavabos i altres serveis, aprofitant els desnivells del terreny per integrar els diferents elements.La posició de la pista i la nova coberta es traslladarà a prop de l’avinguda del Corregiment de Mataró i fent façana amb el carrer de Marià Ribas i Bertran. Així, quedarà millor integrada en el teixit d’equipaments esportius existents a l’altra banda de l’avinguda, i a la vegada s’allunyarà més del pati de l’Escola de Cirera per evitar projectar ombres a la zona d’esbarjo escolar.

La coberta de la pista tindrà una superfície de 1.932 m2. Serà de xapa d’acer galvanitzat i lacat sobre una estructura de pòrtics de fusta que generen un volum rectangular asimètric a dues aigües.

La construcció auxiliar (150 m2), que quedarà integrada en el desnivell entre l’escola i la pista, incorporarà lavabos públics, les instal·lacions de serveis i emmagatzematge de material. La coberta d’aquesta construcció formarà la graderia, que s’anirà adaptant al desnivell de l’avinguda del Corregiment de Mataró per eliminar barreres físiques i fer que l’equipament sigui accessible des de qualsevol punt d’aquest vial. La graderia tindrà capacitat per a 310 persones.

La pista renovada tindrà paviment de terratzo, una tanca perimetral i xarxes de protecció en els extrems, enllumenat LED, nou equipament esportiu, marcador i megafonia.

Els usuaris habituals de l’equipament són dues entitats de patinatge artístic i una d’hoquei patins, amb més de 25 equips i més de 220 esportistes diferents. A més, també es fa servir als matins per l’Escola Cirera, que té un accés directe a l’equipament, amb uns 120 alumnes diferents a la setmana.

Mentre durin les obres, la majoria d’esportistes federats entrenaran a la Pista Municipal Remigio Herrero i també a alguna pista escolar.

Quan entri en funcionament, la pista es podrà utilitzar també de manera lliure durant les hores que no hi hagi activitat dirigida.


Galeria d'Imatges