Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional amb una jornada al Parc Central

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional amb una jornada al Parc Central

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional i Mataró ho commemora amb la jornada “Canviem la Mirada” que se celebrarà el 30 de novembre al Parc Central. Durant tot el dia hi haurà activitats per a escoles i tallers per a tothom sota el lema “Tot és possible”.


La jornada pren un nou format i se celebrarà a l’aire lliure en aquesta cinquena edició d’un forma més oberta a tota la ciutadania. En els anys anteriors, la jornada es feia en equipaments tancats com el Teatre Monumental o l’Espai Mataró Connecta i amb el nou format es busca arribar a més població per visibilitzar les persones amb diversitat funcional que formen part de la ciutadania de Mataró així com per donar a conèixer la gran tasca que fan les entitats del sector.

Entre els objectius més específics hi ha el de potenciar la sensibilitat i l’empatia vers les persones amb diversitat funcional; treballar estereotips i falses creences, aconseguir potenciar els valors de la igualtat i la no discriminació, conèixer altres realitats i funcionalitats en la vida quotidiana, visibilitzar les diferents discapacitats i desenvolupar un sentit crític sobre les limitacions socials i de l’entorn.

El Parc Central serà l’espai on es desenvoluparan les activitats, al matí per a les escoles i a la tarda per a tota la població. Entre els tallers que es podran fer hi haurà un circuit en cadira de rodes, un de Llengua de Signes Catalana, els Jocs Gegants d’En Santi de la Fundació Maresme, un tastet de Boccia, una formació a càrrec de l’ONCE i un d’expressió de les emocions a través de les emocions.

Les entitats que fan les activitats són l’Associació Diver Mataró, el Centre de Formació i Prevenció, el Centre de persones Sordes del Maresme a Mataró, la Fundació El Maresme, la Fundació privada ECOM i l’ONCE, coordinades totes elles per Benestar Social en el marc de la Taula d’Accessibilitat de Mataró.

Aquesta és la sisena jornada de treball que organitza la Taula d’Accessibilitat, en els darrers anys les temàtiques van ser la mostra de bones pràctiques de diferents entitats i associacions, la sexualitat, l’autonomia personal i el tractament mediàtic de la discapacitat.