Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en el Festival Inclús 2023 amb un curt realitzat per 8 adolescents vinculats al barri de Cerdanyola

Escoltar

Mataró participa en el Festival Inclús 2023 amb un curt realitzat per 8 adolescents vinculats al barri de Cerdanyola

El curtmetratge es diu “Cop de realitat” i denúncia el maltractament infantil i juvenil que hi ha a la societat, sovint no denunciat i que causa greus danys emocionals als qui el pateixen. Aquesta iniciativa forma part del “Salto del Eje”, un programa que promou la cultura com a palanca de transformació social que està impulsat per l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil i rep el suport de la Diputació de Barcelona.

Frame del curtmetratge "Salto del Eje" en els carrers de Cerdanyola.
Frame del curtmetratge "Salto del Eje" en els carrers de Cerdanyola.


Avui, 28 de novembre, Mataró participa a la Gala inaugural de l’11a edició d’Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona que se celebra a Caixa Fòrum de Barcelona amb el curtmetratge “Cop de realitat”.

Aquesta creació audiovisual és el fruit del treball d’un grup de 8 adolescents vinculats al barri de Cerdanyola que han comptat amb el suport i el seguiment de les formadores Paula Prieto i Gemma Gimeno i els experts en cinema de “Càmera i Acció”, Bea Bordanove i David Fernández.

Durant el mes de juliol, aquest grup de joves han treballat en un taller a l’Espai Gatassa per poder elaborar aquest curtmetratge. El treball de crear la història, guió, tria dels personatges, localitzacions, els plànols, la gravació, l’edició i el muntatge s’ha realitzat amb l’objectiu que la cultura sigui un element de cohesió, de transformació social ja que aquests joves han passat per situacions de vulnerabilitat.

El barri de Cerdanyola, amb alguns del seus carrers i l’Espai Gatassa com a principal escenari, és protagonista d’aquest curt que es va estrenar al 71è Festival de Sant Sebastià del passat mes de setembre.

Aquest projecte és una acció que s’inclou al projecte transformador “Barris i comunitats: motors de transformació social”, impulsat per la Diputació de Barcelona i que Mataró ho porta a terme amb diferents actuacions centralitzades a l’equipament de l’Espai Gatassa.

Publicat a