Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per començar una nova temporada d’arts en viu a Mataró amb més de 40 espectacles i concerts per a totes les edats

Escoltar

Tot a punt per començar una nova temporada d’arts en viu a Mataró amb més de 40 espectacles i concerts per a totes les edats

El 16 de setembre comença la temporada d’arts escèniques i música que fins al mes de desembre omplirà de propostes els principals espais escènics i musicals de la ciutat, sobretot a través de quatre cicles: la temporada estable de teatre i dansa, el Sortim en Família, el Fet a Mataró i la temporada musical del Foment Mataroní.

Imatge d el'espectacle “FitzRoy”, de la temporada estable de teatre i dansa. Foto: David Ruano
Imatge d el'espectacle “FitzRoy”, de la temporada estable de teatre i dansa. Foto: David Ruano

Programació al Teatre Monumental

Sílvia Bel, Sara Espígul, Pere Arquillué, Sergi Belbel, Jordi Galceran, Josep Maria Miró, Anna Maria Ricar, Miquel Barcelona i l’escenògrafa mataronina Laura Clos “Closca”, són alguns dels noms de la nova temporada estable de teatre que començarà el pròxim 30 de setembre i s’allargarà fins al 15 de desembre.

La temporada començarà el 30 de setembre amb “Lectura fàcil” dirigida per Alberto San Juan i continuarà el 14 d’octubre amb l’espectacle de dansa i memòria històrica “Rojos” de Miquel Barcelona, i “El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”, dirigida per Josep Maria Miró que es podrà veure el 28 d’octubre. El cicle es tancarà amb “Moriu-vos” d’Anna Maria Ricart i diferents dramaturgs (25 de novembre) i “FitzRoy”, escrita per Jordi Galceran i dirigida per Sergi Belbel (15 de desembre).

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró està adherida al programa Apropa Cultura, una xarxa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible. Els dies d’espectacles de la temporada estable el Teatre Monumental posa a disposició dels espectadors uns aparells per millorar l’audició de l’obra.

Fins al 20 de setembre es poden comprar els abonaments per als cinc espectacles programats, que suposa un estalvi del 40 % respecte al preu de les entrades.

Les entrades individuals es podran comprar a les oficines de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i també al web culturamataro.cat/entrades a partir del 21 de setembre.

Sortim en família i concerts i espectacles familiars

Teatre, circ, música, titelles, teatre d’ombres... El cicle Sortim en família ofereix deu propostes diferents dedicades als petits de la casa amb la programació del Grup Xarxa Mataró i Binixiflat, amb el suport de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

El tret de sortida es donarà el 30 de setembre amb una festa de presentació del cicle que es farà al Pati del Cafè Nou amb el “Dis_order” de Pere Hosta.

 El Grup Xarxa Mataró, que ofereix la seva programació al Teatre Monumental, començarà l’activitat amb l’espectacle de teatre “Laika” de Xirriquiteula Teatre (15 d’octubre), l’espectacle de teatre i titelles “Les sirenes són calbes” de la Cia Deliris (19 de novembre) i el musical familiar “Imma i Gina” a càrrec de la Increïble Teatre (17 de desembre).

Per la seva banda, Binixiflat proposa sis espectacles variats per aquesta tardor a la Sala del Casal Nova Aliança: “El domador de puces” (1 d’octubre), un espectacle de circ i clown; “El conte del gegant Dum – Dum i la petita Tulipa (8 d’octubre), espectacle d’ombres de la companyia Animamundi; “Amb P de Pallasso” (5 de novembre), del clown mataroní Sabanni; “L’eruga voladora” (12 de novembre), titelles a càrrec de Pea Green Boat; “Contes del cel i la lluna” (10 de desembre), un espectacle de Ruth Tururut que combina poesia, teatre d’ombres i cançons. El Sortim en Família al Casal l’Aliança tancarà la temporada amb dues propostes nadalenques de la companyia Sim Salabim, la versió de musical familiar d’“El conte de Nadal” (24 de desembre) i l’espectacle “L’avet feliç”.

 

Fet a Mataró

Can Gassol i el Cafè Nou seran de nou els espais on es podrà tastar en directe la creació de nous espectacles amb el cicle Fet a Mataró. A Can Gassol companyies de circ, dansa, teatre i altres disciplines artístiques s’instal·len uns dies per treballar les noves creacions, abans de mostrar-ho al públic. En aquesta sala ubicada a la plaça de la Pepa Maca s’hi podran veure cinc assajos oberts: “Verbena” de la companyia Lamajara  (1 d’octubre); “La mecànica de l’infortuni” de Clémentine Télesfort i Lisard Tranis (2 de novembre); “Cera” de Carles Gallardo (17 de novembre); “La innombrable. Una tragèdia mediterrània” d’ Alba Sarraute & Les Ofèlies (3 de desembre) i “Copiar” d’Animal Religion (14 de desembre). L’entrada és gratuïta amb invitació.

Al Teatre del Cafè Nou ubicat a La Riera, 123, s’hi podran veure espectacles de companyies emergents o amateurs. La programació començarà el 23 de setembre amb l’espectacle “Whattpad” de Jaume Najarro, que també es podrà veure el 24 de setembre. També s’hi podrà veure “No entenc els homes” dirigida per Verónica Pallini ( 29 d’octubre), “Venus de les pells” d’Animma Teatre  (25 i 26 de novembre), “Una gossa en un descampat” de Qteatre (1 i 2 de desembre) i “Exabrupte” de Maria Garriga (22 i 23 de desembre).

El suport de l’Ajuntament a la creació escènica es podrà veure amb la materialització de dos altres projectes: Stronger Peripheries i les Beques Nosaltres.

Stronger Peripheries és el primer projecte que impulsa una xarxa europea de cooperació, la Coalició del sud. Mataró participa conjuntament amb el Teatro Di Sardegna en la producció de l'espectacle “Sota Terra” de Quim Girón i Moon Ribas, que s’estrenarà el 20 i 21 d’octubre en el marc del Festival 2 Terços. Aquest projecte compta amb el suport del programa Europa Creativa de la Unió Europea i l'Ajuntament de Mataró en forma part a través de la Xarxa Transversal.

L'Ajuntament de Mataró col·labora amb les beques del Festival Nosaltres programant els dos projectes guanyadors de la beca L’Aliança Mataró i la beca Cafè Nou al Teatre Cafè Nou aquesta tardor.

Gràcies a les beques es podrà veure “Helena”, espectacle de teatre i dansa d’Anna Tarrés el 7 i 8 d’octubre, i el concert de MIRS el 16 i 17 de desembre. Tots dos es faran al Teatre del Cafè Nou. 

 

Temporada musical del Foment Mataroní

Concerts de cambra, concerts simfònics, sarsueles, cabaret... El Foment Mataroní amb el suport de l’Ajuntament de Mataró proposa cinc concerts i espectacles al Teatre Monumental i al Foment Mataroní.

En aquests espais es podrà veure per partida doble la companyia Rafató Teatre i l’ Orquestra Chalumeaux amb la sarsuela “La taberna del puerto” (1 d’octubre) i  l’òpera “Don Pasquale” (5 de novembre); també “The Gil’s Bridge” de Xavi Criado Trio (17 de setembre); el concert per a cor i cobla de la Coral Cantiga i la Cobla Sant Jordi (22 d’octubre) i l’espectacle “Històries del Cabaret” a càrrec de M’N’M Sisters i Rafató Teatre (26 de noviembre).

Per altre cantó, a l’Ateneu Centre Cultural s’hi podrà escoltar dos concerts de La Modesta, un cicle de concerts de música clàssica i contemporània organitzat per l’Ariadna R. Masafrets i la Mar Medinyà amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Iluro amb l'objectiu d'interpretar i donar a conèixer la música clàssica de la manera més profunda, respectuosa i directa possible. Els recitals seran els dies 7 d’octubre i 2 de desembre.

Consulteu la programació aquí