Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres nous equipaments als entorns de la ronda de Josep Tarradellas

Escoltar

Tres nous equipaments als entorns de la ronda de Josep Tarradellas

L’Ajuntament inaugura dijous 21 a les 19 h el nou parc urbà de salut, l’àrea recreativa per a gossos i els elements de cal·listènia que s’han instal·lat a la confluència entre la ronda de Josep Tarradellas i el passatge de la Menta. Amb motiu de la inauguració es preveu la realització d’un taller d’educació canina gratuït i una exhibició de cal·listènia.

Els nous equipaments han tingut un cost conjunt de 231.179,15 €. S’hi ha actuat en un àmbit que té una superfície total de 7.789,83 m2.

El parc urbà de salut s’ha instal·lat en una zona d’ombra a la confluència del passatge de la Menta amb el passeig de Ribalta, a tocar de l’Escola Camí del Cros. Està format per 9 aparells que permeten la realització d’exercici físic moderat, tot exercitant la flexibilitat, l’equilibri i la coordinació, la força o l’activitat cardiovascular.

L’àrea recreativa per a gossos ha quedat ubicada per sobre del passatge de la Menta, a la banda de darrera de l’aparcament de la ronda de Josep Tarradellas. Queda delimitada per una tanca de doble porta amb pilars i travessers de fusta i reixa metàl·lica. Té paviment de sauló, bancs, papereres, arbrat, xarxa de reg.

Per últim, el parc de cal·listènia s’ha instal·lat per damunt de l’àrea recreativa de gossos. Es tracta d’una estructura que permet fer un tipus d’entrenament més centrat en els moviments de grups musculars, la potència i l’esforç, similar al que es pot practicar al gimnàs. Aquesta instal·lació també té paviment de sorra de Santa Coloma.

Per garantir l’accessibilitat de l’espai a les persones usuàries s’ha donat continuïtat a la vorera de la ronda del Cros davant l’escola. També s’ha millorat l’enllumenat de tot l’àmbit amb 9 punts de llum nous. Un camí de sauló amb arbrat connecta el parc de cal·listènia amb l’àrea d’esbarjo caní. A l’àrea recreativa per a gossos s’han plantat 5 moreres i en l’ampliació de la vorera i el camí de vora s’han plantat 16 exemplars de liquidàmbar.

Les obres de l’àrea recreativa per a gossos i la urbanització de l’entorn han estat executades per l’empresa Catalana de Treballs i Obres SL per encàrrec municipal, i han tingut un cost de 191.989,01 € (IVA inclòs). A aquest import cal sumar els costos d’instal·lació del parc urbà de salut i dels elements de cal·listènia, que han pujat a 39.190,14 €.


Més espais a la ciutat per fer exercici físic a l’aire lliure

L’Ajuntament està duent a terme l’ampliació de la xarxa de parcs urbans de salut municipals i les instal·lacions de cal·listènia, xarxa que es va iniciar al 2017, tot creant una vintena de noves àrees d’esport a l’aire lliure per a persones adultes. La inversió supera els 300.000 € entre el subministrament dels aparells i treballs complementaris d’obra pública. D’aquesta manera es dona resposta a una de les propostes ciutadanes que va resultar més votada en els pressupostos participatius de 2019, tot incrementant a més la partida prevista inicialment (84.000 €) per augmentar el nombre d’ubicacions i aparells.

La creació de més espais per fer exercici físic a l’aire lliure s’emmarca també en el Pla d’Acció Local Mataró Agenda Urbana 2030, que té com una de les seves missions avançar cap a una ciutat més saludable, ecològica i resilient.


Noves àrees recreatives per a gossos en marxa

L’Ajuntament té en projecte noves àrees recreatives per a gossos a la ciutat, després de la inauguració del nou espai a la ronda de Josep Tarradellas, i de la reubicació de l’àrea de Rocafonda-La Fibra, situada als entorns de l’Institut Les Cinc Sénies i que ja està en funcionament. També es va posar en marxa al febrer la nova àrea recreativa de Sant Simó.

En concret, estan previstes cinc àrees més que, junt amb la de ronda de Josep Tarradellas, es van prioritzar mitjançant un procés participatiu: dues àrees noves al Parc Central (una d’elles al costat de la Casa Capell, amb obres que s’iniciaran en breu); una altra al Pla d’en Boet, entre el carrer de Pablo Iglesias i el carrer de Josep de C. Serra i Ràfols (projecte redactat);  una quarta al parc del Nord i, per últim, una altra al carrer de l’Esplanada.