Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les exposicions ‘Mortals (preludi)’ i ‘Pàgines en construcció’ omplen les parets del M|A|C Mataró

Escoltar

Les exposicions ‘Mortals (preludi)’ i ‘Pàgines en construcció’ omplen les parets del M|A|C Mataró

El projecte artístic ‘Mortals’ és una reflexió sobre la mort i l’envelliment, mentre que ‘Pàgines en construcció’ recull una selecció de les revistes més singulars i rares que s’han publicat des dels anys 70 i fins ara.

‘Mortals (preludi)’ és una mostra coral en la qual, a partir d’una selecció d’obres  d’artistes contemporanis es tracten tres eixos temàtics: una primera secció explora les cures, l’envelliment i la dependència;  una segona la pèrdua, el record i la memòria i una tercera l’imaginari del cementiri com espai per a la vida. Les peces seleccionades son formalment i conceptualment properes als tres eixos temàtics de la mostra.

Es tracta d’un projecte artístic i de recerca sobre la mort i la vida, que busca crear espais per reflexionar, de forma col·lectiva, sobre l’envelliment, el procés de final de vida, les cures pal·liatives, l’acompanyament, la mort i el dol, a través de l’activació de grups de treball, per tal de compartir sabers i experiències.

L’altra exposició que es pot visitar al M|A|C és la mostra itinerant ‘Pàgines en construcció’, que presenta una àmplia mirada a les més singulars revistes acoblades, experimentals i rares que des dels anys 70 i fins ara han traçat el camí i abonat el terreny de l’experimentació editorial.

Més properes a l’experimentació visual i al llibre objecte, que al clàssic format de llom o grapa, les revistes experimentals, acoblades o rares, són editades en la majoria dels casos per artistes o creadors literaris que busquen en el plaer d’editar una prolongació essencial del seu treball artístic o poètic, Una forma d’expressió, gestada en les combinatòries de diferents llenguatges i sistemes de comunicació, que aspira a transformar l’acte de llegir en acte de mirar (i no només), col·locant-se al marge dels circuits habituals i buscant un lector especial, un receptor atent i més còmplice que mai.

‘Pàgines en construcció’, transita principalment per les peces més singulars de la col·lecció de revistes rares que atresora l’artista Pepe Murciego.

Les dues exposicions, que es podran visitar al Museu d’Art Contemporani de Mataró fins al 28 d’abril,  ofereixen als visitants serveis complementaris com el de mediació, on s’expliquen els detalls de la mostra; el de cangur que facilita la conciliació familiar amb l’assistència a les exposicions, i els tallers per a nenes i nens.

Galeria d'Imatges