Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania pot decidir en què invertir 1,5 milions d’euros en la nova edició dels Pressupostos Participatius

Escoltar

La ciutadania pot decidir en què invertir 1,5 milions d’euros en la nova edició dels Pressupostos Participatius

Amb els Pressupostos Participatius la ciutadania pot decidir en què invertir fins a 1,5 milions d’euros de la partida d’inversions del pressupost municipal 2022 i les actuacions es faran durant els anys 2023 i 2024. El període de presentació de propostes és del 29 de març al 13 d’abril a través de l’eina de participació ciutadana www.decidimmataro.cat.

La regidora Seijo amb una de les informadores. Foto: Ajuntament
La regidora Seijo amb una de les informadores. Foto: Ajuntament

El Pressupost Participatiu és una eina de democràcia directa que permet a la ciutadania decidir sobre els pressupostos públics. Enguany, la ciutadania de Mataró podrà proposar, donar suport i decidir el destí d'1.500.000 d'euros de la partida d’inversions del Pressupost municipal de 2022. Les actuacions que finalment es decideixin es portaran a terme durant els anys 2023 i 2024.

A partir de les propostes realitzades per la ciutadania i els Consells Municipals de participació, s’escolliran un total de 18 propostes que la ciutadania, i mitjançant el vot directe, decidirà quines s’incorporen com a accions a realitzar en el proper pressupost municipal.

Les fases de participació són les següents:

-1. Presentació de propostes: del 29 de març al 13 d’abril.

-2. Valoració de les propostes: totes les propostes es valoraran tècnicament en base a uns criteris i un cop valorades, del 3 al 9 de maig es podran fer aclariments i concrecions de les propostes rebutjades.

-3.Suport a les propostes: del 17 al 31 de maig.

-4.Priorització del Consell de Ciutat: aquest òrgan triarà 18 propostes d’entre totes les que arribin a aquesta fase.

-5.Votació popular: del 19 d’octubre al 9 de novembre.

Les propostes que es facin han de ser una inversió que no superi els 750.000 €. Es considera una inversió aquella despesa destinada a la creació o l’adquisició de béns o de naturalesa material o immaterial de capital, i les destinades a l’adquisició de béns de naturalesa inventariable necessaris per al funcionament dels serveis: la renovació, creació o adquisició d’un equipament, la millora de l’espai públic, l’adquisició de mobiliari o vehicles, etc.


Punts informatius

Totes les propostes s’han de presentar a través del web www.decidimmataro.cat i perquè tota la ciutadania pugui accedir s’han habilitat punts informatius per tota la ciutat i en diferents horaris. El personal tècnic d’aquests punts donarà informació sobre el procediment i la metodologia i també donarà suport a aquella ciutadania que ho necessiti perquè la bretxa digital no sigui un impediment per a ningú.


Balanç actuacions anteriors

Els pressupostos participatius es van començar a aplicar a la ciutat de Mataró l’any 2018 i totes les actuacions que s’han portat a terme fins ara o les que es troben en execució es poden consultar a www.decidimmataro.cat

L’any 2020, amb l’arribada de la pandèmia de la Covid-19, es va suspendre la campanya de Pressupost Participatiu i la partida destinada, que era d’1,5 milions d’euros, es van destinar a la Taula de Reconstrucció Social i Econòmica de Mataró.

Publicat a