Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

Escoltar

Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

 

Dipu_FonsFeder_logos (1).svg

 

 
Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) és un instrument financer de la Unió Europea, la finalitat de la qual és enfortir la cohesió econòmica i social a la Unió Europea corregint els desequilibris entre les seves regions. Aquests fons són subvencions a fons perdut i són gestionades directament per les administracions públiques (central, autonòmica i local).

EL CAFÈ NOU

FONS : Programa operatiu Fons FEDER Catalunya 2014-2020.
EIX: 
Conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos.
TEMA PRIORITARI: 
La conservació, la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural.

Mataró és una ciutat amb un patrimoni cultural molt notable, on destaquen nombroses construccions herència de la seva història que constitueixen no només la memòria col·lectiva de la ciutat, sinó també un element dinamitzador del municipi des de la perspectiva del turisme cultural.

Una d’aquestes construccions històriques és l’edifici del Cafè Nou. L’immoble està situat a La Riera al costat de l’edifici de La Presó i va pertànyer a la Unió de Cooperadors fins a l’any 2015, quan es va signar l’acord definitiu entre les parts implicades i va passar a ser propietat de l’Ajuntament mitjançant la figura de l’expropiació urbanística.

El projecte del Cafè Nou té la voluntat de recuperar aquest edifici per a la ciutat i adequar-lo com a equipament cultural i de promoció de ciutat.
La rehabilitació de l’edifici permetrà alhora potenciar l’eix de La Riera i disposar d’un potent nucli d’equipaments culturals: La Presó, el Pati del Cafè Nou, el mateix Cafè Nou, la Sala Cabanyes, el Teatre Monumental, l’Aula de Teatre i l’Ateneu de la Fundació Iluro.

El projecte Cafè Nou persegueix l’assoliment d’un clar objectiu estratègic: la potenciació del turisme de la ciutat de Mataró i la comarca en conjunció amb el desenvolupament cultural de la ciutat: :

- Ampliació del recorregut turístic de Mataró, mitjançant l’obertura al públic d’una peça patrimonial situada privilegiadament a La Riera, en l’Eix Rogent-Gaudí, eix cèntric cultural i comercial de la ciutat, i al nord del seu centre neuràlgic, un dels principals pols amb atractivitat turística. En aquest sentit, la consideració que el Cafè Nou adquirirà com a punt turísticocultural contribuirà a l’allargament del recorregut turístic de la ciutat de Mataró. Així, l’espai s’inclourà no només com a punt d’interès en les rutes turístiques de la ciutat sinó com a lloc de descans i esbarjo.

- Ampliació de l’oferta turística de la ciutat, mitjançant l’obertura al públic d’un immoble que acollirà la conjunció d’activitats de promoció turística i de promoció cultural de la ciutat. Concretament, el Cafè Nou integrarà:

∙ Botiga de turisme, en la qual s’hi exposaran i vendran productes característics de Mataró i marxandatge de la ciutat i del seu patrimoni cultural i patrimonial (Les Santes, la Nau Gaudí, etc.).

∙ Punt d’Informació Turística (PIT), ubicat a la planta baixa, en el qual el visitant podrà obtenir la informació que desitgi, mitjançant l’ús de noves tecnologies a disposició d’aquests.

∙ Bar, ubicat a la planta baixa, en el que s’hi organitzaran activitats de promoció dels productes gastronòmics i enològics característics del territori (degustacions de vins i caves, tasts de menjars típics, etc.), que proporcionaran riquesa, diversitat i un salt qualitatiu a l’activitat turística de la ciutat.

- Desenvolupament d’eines de suport al turisme innovadores, modernes, creatives i adaptades al turista. Implementació d’eines de promoció turística innovadores, en la mesura en què el Cafè Nou esdevindrà un nou Punt d’Informació Turística (PIT) i que es caracteritzarà per la seva component smart, tot incorporant recursos i eines de promoció turística innovadors que proporcionaran al turista una experiència moderna, personalitzada i diferent (“Smart tourism”).

- Creació d’un conjunt dinamitzador de la cultura de la ciutat i la comarca. Amb aquest projecte es crearà un espai d’exhibició de manera que la creació cultural d’alt nivell que avui dia ja existeix a la ciutat i la comarca esdevingui un recurs turisticocultural complementant l’oferta patrimonial-cultural i comercial de la ciutat. Es crea un punt de trobada i nucli de promoció i difusió de la música i les arts escèniques obert als col·lectius, artistes i entitats locals sense afany de lucre.


Finançament


El projecte del Cafè Nou està cofinançat pel Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020 i per la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona.


Presupuesto y Financiación

Despeses
Obra 2.000.000,01 €
Infraestructures escèniques 189.170,00 €
Punt informació turística 150.000,00 €
Mobiliari 25.290,89 €
Personal 69.820,20 €
TOTAL Despeses 2.434.281,10 €

Finançament
Sub. Generalitat FEDER 1.011.960,06 €
Sub. Diputació FEDER 505.980,03 €
Sub. Diputació MESES 340.000,00 €
Aportació Ajuntament 576.341,01 €
TOTAL Finançament 2.434.281,10 €


Documents adjunts


Enllaços d'interès

Galeria d'Imatges