Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esquerra Republicana de Mataró aposta pel Bonus Cultura

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

Esquerra Republicana de Mataró aposta pel Bonus Cultura

L’Ajuntament de Barcelona ha reeditat aquest 2021 el BONUS CULTURA (amb una aportació de 1MM €) després de l’èxit que aquesta iniciativa va tenir l’any passat. De fet, està estudiant mantenir-la en el futur, una vegada superada la crisi del COVID-19.

El Bonus Cultura és un incentiu que té una finalitat doble. Per un costat, fomentar el consum cultural entre la ciutadania i per altra banda, ajudar i impulsar el sector empresarial i econòmic de les indústries creatives i culturals de la ciutat, molt tocades per la situació que s’està vivint.
Aquesta va ser una iniciativa formulada inicialment per varies entitats del sector cultural: ADETCA (Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya), ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya, Cambra del Llibre de Catalunya, Gremi de Cinemes de Catalunya, Gremi de Llibreters de Catalunya i TresC Comunitat de Cultura.
El Bonus Cultura ha estat ben acollit i ha donat resultats satisfactoris segons l’Ajuntament de Barcelona, que ha explicat que per cada euro posat a aquesta iniciativa, el sector n’ha ingressat 4.

Això ens porta a pensar que aquesta iniciativa, adaptada a les característiques de Mataró, seria també de gran utilitat com a instrument de promoció de la cultura i com a element d’ajuda i estímul a la creació i a professionals i sector empresarial culturals a Mataró. 
El Bonus Cultura de Mataró seria vàlid a establiments i espais culturals de Mataró que s’haguessin adherit al projecte, i serviria per a la compra de llibres, música, per entrades de cinema, per tot tipus d’espectacles , teatre, dansa i concerts. Tot i que caldria estudiar els imports més adients per Mataró, el seu funcionament a Barcelona s’ha mostrat molt simple. Hi ha 2 formats: una primera opció de Bonus Cultura de 40 € (on l’usuari en paga 30 i l’Ajuntament n’hi posa 10 més per arribar a una despesa total de 40 €) i una segona opció de Bonus Cultura de 20 € (on l’usuari en paga 15 i l’Ajuntament n’hi posa 5 més, per gastar fins a 20 €).
La gestió de tot el sistema, i també dels establiments adherits, es porta a terme a través d’una plataforma logística online que gestiona el TRESC, i que per tant no comportaria, en principi, dificultats de desenvolupament.

Aquest projecte tindria validesa fins al finals de 2021 o fins a exhaurir l'aportació que decidís efectuar l’Ajuntament de Mataró.
Per tot això, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres, proposa l’adopció del següent acord:

El Govern Municipal proposarà a la Taula de Reconstrucció dotar inicialment amb 150.000 € els Bonus Cultura Mataró, amb el doble objectiu d’incentivar el consum cultural a Mataró i d’injectar recursos a empreses i agents culturals de la ciutat.

Per Esquerra Republicana de Mataró, la Cultura és un bé essencial. Cal cuidar-la i preservar-la. I així ho farem.