Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte Energia Urbana

Escoltar

Projecte Energia Urbana

El projecte "Energia urbana. Laboratori jove de cocreació" neix del Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana i aposta per a fomentar la convivència i les relacions interculturals entre els i les joves de la ciutat amb la finalitat de contribuir en la construcció de cohesió social i relacions positives, tot fomentant la implicació activa del col•lectiu juvenil en la vida pública de Mataró.

El projecte s'ha plantejat des d'una perspectiva crítica i interseccional, amb la voluntat que permeti la igualtat d'oportunitats i es pugui construir un espai de creació cultural inclusiu i col•lectiu.

El tret de sortida del Laboratori d'Energia urbana va tenir lloc el novembre de 2021 amb unes trobades amb joves interessats en realitzar activitats vinculades a la cultura urbana.

Posteriorment, es van oferir tallers (rap, freestyle, cypher, brackdance i producció musical) a diferents equipaments de la ciutat. A partir de tot aquest procés s'ha creat una comissió de joves que, amb l'acompanyament de Versembrant i de tècniques municipals han anat configurant el format i continguts d'aquest projecte.

La primera fase del projecte va culminar en l'organització i celebració de la 0830X Block Party, sota el lema "Recuperem els carrers", acte que va tenir lloc el 26 de març de 2022. 

El procés de cocreació de tota aquesta primera fase s'ha portat a terme amb la col•laboració i acompanyament de Versembrant, una escola popular itinerant que pretén fomentar la consciència crítica, mitjançant l’art urbà i el hip hop.

Durant l'any 2022 el projecte continua amb noves col·laboracions, com és el cas de l'Escola Municipal de Música de Mataró, i s'oferiran diferents cursos de juliol a setembre vinculats a la cultura del hip-hop. 

El projecte es porta a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Per qualsevol dubte es pot escriure a ciutadania@ajmataro.cat