Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al voltant de Joan Cererols (1618-1680). Cor ciutat de Mataró

Escoltar

Al voltant de Joan Cererols (1618-1680). Cor ciutat de Mataró

Concert en el marc de la 38a Setmana de Música Antiga que té lloc a Mataró del 8 al 29. de novembre.

Concert a càrrec de Jordi Lluch Arenas, direcció; Belen Isabel Barnaus, soprano; Mariona Llobera, alto; Aniol Botines, tenor; German De la Riva, baix; Antònia Escalas, violí barroc; Marc De la Linde, viola de gamba, i Mireia Ruiz, clavecí i orgue.

Presentacions càrrec de Joan Vives.

Seguiu el concert en directe aquí

L’any 2018 celebràvem el quart centenari del naixement de Joan Cererols, monjo de l’abadia de Montserrat. Va compondre música religiosa polifònica emmarcada en els corrents del barroc hispànic. D'estil auster i escolàstic per a la música religiosa, combinava musicalitat d’aire més popular en els seus villancets que avui també presentem en aquest concert. La seva música té certs paral·lelismes amb compositors italians de l’escola romana, com G. P da Palestrina i també en la tècnica del doble cor, derivat de l’escola veneciana i que troba altres exemples a l’Europa de l’època en autors com H. Schütz. 

El Cor Ciutat de Mataró es va estrenar el mes de juliol de 2009 amb un programa al voltant de les obres corals de C. Taltabull (autor relacionat amb la ciutat) i compositors del s. XX. Des de llavors ha participat en diversos festivals de música: Setmana de Música Antiga de Mataró, Tiana Antica, Festival Shakespeare, la Setmana de Cant Coral de l’Hospitalet o bé al Festival Grec de Barcelona; en col·laboracions amb artistes com l’actor Enric Arquimbau, el coreògraf Miquel G. Font i la companyia de dansa Habemus Corpus, o el grup Barroc del Cafè, Maria Rovira i Crea Dance Company (Carmina Burana de Carl Orff) que l’ha dut a actuar en espais emblemàtics com la Sala Maria Aurèlia Capmany del Mercat de les Flors, al Paranimf de la Universitat de Barcelona o al Palau de la Música Catalana. Entre el seu repertori cal destacar “The Fairy Queen” de H. Purcell, El Messies de GF Haendel (amb Álvaro Albiach i Orquestra de Cambra de Granollers), Requiem de WA Mozart en la versió per a piano a 4 mans de C. Czerny o Un Rèquiem alemany, de J. Brahms, Selva Morale e spirituale de C. Monteverdi i La Passió segons Sant Mateu, de JS Bach (amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i Xavier Puig).
Ha treballat amb altres cors com el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, el cor de la Yale Glee Club, de la Universitat de Yale (Estats Units), o bé amb la Coral Cantiga. Ha estrenat obres corals escrites i dedicades al Cor Ciutat de Mataró amb composicions de Moisès Bertran, Marcel Olm i Miguel Ángel Hurtado, músics vinculats a la ciutat i ha recuperat algunes obres del barroc d’autors locals (Salvador Laverni) o l’obra “Misterio de Redención” de C. Taltabull amb l’orquestra Terrassa 48.
Ha gravat el disc “Les set paraules de Crist a la Creu”, de Cristòfor Taltabull, amb el tenor Josep Fadó, i el CD “Els Pastorets de Mataró” per commemorar la celebració del centenari d’aquest espectacle nadalenc. El seu director titular és, des dels seus inicis, en Jordi Lluch Arenas.

Programa

- Sicut cervus. Motet a 4 veus. G. P. da Palestrina (1525-1594)

- De la “Missa quattuor vocum. Secundus tonus”    

 •     Kyrie   

 •     Sanctus.  Joan Cererols (1618-1680)

- Villancicos:

 •     Son     tus bellos ojos. A 4 veus.

 •     Serafín     que con dulce armonía. A doble cor i solistes

 •     Ay     que dolor. A 4 veus. Joan Cererols (1618-1680)

- Tombeau de Mr Meliton. Instrumental. Marin Marais (1656-1728)

- Kommt, ihr Töchter, helf mir klagen. Doble cor.

(N. 1 de la Passió segons st Mateu BWV 244). J. S. Bach (1685-1750)

- Adoro te devote. Motet a 4 veus. Joan Cererols (1618-1680)

- Ich danke dem Herrn

SWV 424. De 12 Gesitliche Gesänge. Heinrich Schütz (1585-1672)

- Magnificat. Doble cor i solistes. (Solistes: Belen Isabel Barnaus i Flàvia Camacho). Joan Cererols (1618-1680)

Info

 • Quan?
  21/11/2020 des de 19:00
 • Categoria

  Concert

 • On?

  Activitat virtual

 • Organitzador

  Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró. Col·laboren: Museu Arxiu de Santa Maria, parròquia de Sant Josep i Te de Tertúlia

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern