Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra les Jornades de Salut i Alimentació amb el lema “Cuidar-se amb pocs diners és possible”

Escoltar

Mataró celebra les Jornades de Salut i Alimentació amb el lema “Cuidar-se amb pocs diners és possible”

El 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació i Mataró organitza un seguit d’activitats per fomentar els hàbits saludables entre la ciutadania. Un taller de cuina saludable, la presentació d’un nou receptari, una gimcana saludable, un espectacle de dansa i una caminada són algunes de les activitats que engloba la programació de Mataró dirigida a tota la ciutadania.


Una alimentació saludable i la pràctica regular d’algun tipus d’activitat física són la combinació perfecta per gaudir d’una bona salut física i mental, però l’entorn social, econòmic i mediambiental pot condicionar aquests comportaments. El proper 16 d’octubre és el Dia Mundial de l’Alimentació i a Mataró es proposen un seguit d’activitats enfocades a poder gaudir d’un estil de vida saludable amb un pressupost ajustat.

Les Jornades de Salut i Alimentació d’enguany volen facilitar a la ciutadania estratègies que ajudin a aconseguir-ho. Pel que fa a l’alimentació, incorporant al dia a dia senzilles accions que permetin aprofitar al màxim els aliments: consumint productes de temporada, allargant i garantint sanitàriament la seva vida útil, elaborant plats de reaprofitament i evitant que se’ns facin malbé.

Pel que fa a l’activitat física, aprofitant les opcions totalment gratuïtes que tenim a l’abast, com són caminar o fer exercici a l’aire lliure utilitzant els elements que integren la xarxa de Parcs Urbans de Salut, recentment ampliada. Les Jornades estan organitzades per la Taula de Salut Comunitària, espai de treball dels diferents agents de salut que operen al territori: ICS, Consorci Sanitari del Maresme, Oficines de Farmàcia, Agència de Salut Pública BNM i l’Ajuntament de Mataró.

La programació inclou una desena d’activitats gratuïtes i dirigides a tota la ciutadania com la presentació d’un receptari a base de peix, un taller de cuina saludable i econòmica, l’espectacle de dansa “Àpat”, la cursa Ironkids, i activitats dirigides per professionals de la salut als nous Parcs Urbans de Salut.

Publicat a