Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Improvisació absoluta del Govern Municipal en la peatonalització del Centre

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Improvisació absoluta del Govern Municipal en la peatonalització del Centre

El dia 10 de gener es van posar en funcionament les mesures de pacificació del Centre de Mataró, en compliment del Pacte de Mobilitat subscrit l’any 2016 per tots els grups municipals, sense cap excepció. 

El Govern Municipal i el seu servei de comunicació, han utilitzat repetitivament i insistent des de fa més d’un any les idees del Pla d’Impuls del Centre per dissimular la seva aposta real pel comerç de Mataró: l’ampliació del Mataró Parc.

Quan el Govern Municipal ha passat de la comoditat de les sales de premsa i departaments de comunicació  al carrer, només han calgut 24 hores per doblegar-se d’immediat a les pressions. 

Resultat:  “L’Ajuntament de Mataró permet el pas de vehicles a La Riera el primer dia que pensava vetar-los. La pressió dels pares de l’escola concertada frena la pacificació del centre de Mataró” (El Periódico de Mataró,11-02-2020).

El Grup Municipal d’ERC-Moviment d’Esquerres, ja havíem dit en moltes ocasions que era imprescindible un treball previ d’informació rigorosa i empàtica a veïns, comerciants i escoles,  buscant l’acord, el compromís i també les propostes de millora de totes les parts per la necessària adaptació. El Govern Municipal no ho va fer i va aplicar de forma unilateral la mesura. 

Només va convocar una reunió informativa de les noves mesures de trànsit del centre, que va servir sobretot  per generar dubtes, preguntes i incerteses, i on per cert, va deixar clar que cap cotxe podria entrar a la Riera de Mataró.

Només han calgut 24 hores perquè quedi al descobert la improvisació total i absoluta del govern de Mataró.  Un govern que no governa, amb majoria absoluta sense la valentia necessària per assumir el risc que comporta prendre decisions. Potser perquè no té clar com projectar la ciutat cap el futur. 

Mentrestant, el soci de govern En Comú Podem Mataró, ha passat d’exigir valentia al govern del PSC per aprovar el Pla de Mobilitat i aplicar-lo amb rigor i coherència, a mantenir un molt significatiu silenci. 

El Grup Municipal de ERC-Moviment d’Esquerres continuem pensant que és imprescindible que apliquem els criteris moderns de mobilitat, que avancem en la peatonalització dels carrers i en la reducció de la presència dels cotxes, per responsabilitat social i ambiental i també per afavorir la salut, la socialització i l’activitat comercial.

El dubte ara és només un, però molt gran; saber si realment el govern del PSC es creu el projecte.