Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’accessibilitat de Mataró està més deixada que mai

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

L’accessibilitat de Mataró està més deixada que mai

Des d’Esquerra Republicana de Mataró portem mesos denunciant l’actual estat de la nostra ciutat: manca d'arranjamenta a la via pública; panots trencats; passos de zebra en mal estat; forats a l’asfalt; semàfors que no funcionen…

A l’octubre vam registrar 300 precs amb 300 incidències a la via pública de la ciutat que calia arreglar. No vam rebre resposta fins al cap de pràcticament 2 mesos, i la resposta va ser que hi treballarien.

Per seguir visibilitzant la #MataróDeixada, durant el passat Ple de març vam fer un prec per tal de dur a terme diverses actuacions per facilitar la vida a les persones amb disfuncionalitat visual. Concretament demanàvem:

- Qualsevol establiment que  exposi mercaderies  a la via pública al costat de la façana les  haurà  de protegir amb un element continuo arran de terra perquè les persones amb poca o cap visió  puguin seguir-les amb el seu bastó i així evitar desorientacions i caigudes.

- S’adaptaran tots els semàfors que funcionin amb polsador de manera que les persones amb disfuncionalitat visual coneguin el seu funcionament.

- Les boles de ciment o elements sense contrast es pintaran de manera que estiguin contrastats i això permeti la seva visualització a les persones amb baixa visió.

- S’exigirà la protecció de les bastides i l’alçada reglamentària dels tendals.

Malauradament, el Govern Municipal no va acceptar el nostre prec, ja que considera que ja està duent a terme les polítiques adequades en aquesta matèria.
Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana creiem que mai n’hi ha prou quan parlem de facilitar la vida a les persones amb disfuncionalitats diverses. És l’obligació dels governs escoltar als diversos col·lectius que treballen amb ells per tal d’adaptar-nos com a societat i aconseguir que tothom pugui gaudir al màxim de la vida.

Nosaltres seguirem exigint millores, volem una ciutat adaptada a tothom. Considerem que el mal estat de la via pública, sumat a la falta d’adaptació per les persones amb disfuncionalitat visual denoten cada cop més la necessitat d’acabar amb la #MataróDeixada.

Per això demanem al govern municipal que governi, que lideri i que realitzi accions concretes per acabar amb l’escenari de deixadesa actual.