Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró treballarà per augmentar el nombre de lavabos públics a proposta d'Esquerra Republicana - Resum del Ple d'octubre

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Mataró treballarà per augmentar el nombre de lavabos públics a proposta d'Esquerra Republicana - Resum del Ple d'octubre

Ahir es va celebrar el Ple de l'Ajuntament de Mataró del mes d'octubre. Abans de destacar diverses propostes que el Grup Municipal d'Esquerra Republicana vam presentar, cal fer esment a algunes votacions que es van realitzar al Ple

En primer lloc volem destacar el vot a favor sobre la contractació de la concessió del servei del bar/restaurant de l’edifici del Cafè Nou. I en segon lloc volem destacar la nostra abstenció davant el punt 13 referent a l'aprovació de l’extinció de la concessió d’ús privatiu d’una porció de 1.860 m2 de la finca de domini públic qualificada de zona verda de Can Soleret i aprovació del projecte de restitució. En aquest sentit es va aprovar la concessió d'una finca de Mercadona i zona verda a Can Soleret i des del grup republicà lamentem que sovint el Govern Municipal es posicioni al costat de grans superfícies i hi ha lentitud quan es tracta d’impulsar comerç urbà. Sabem que els interessos seran per l'empresa privada.

Proposta de Resolució - Esquerra Republicana proposa la creació d'una comercialitzadora d'energia elèctrica a Mataró

El regidro Camprubí va presentar la proposta per la creació d'una comercialitzadora d'energia elèctrica municipal, amb la idea bàsica de produïr energia verda a la ciutat per a les nostres necessitats. La proposta no ha estat acceptada amb vots contraris del Partit Socialista i Ciutadans. 

Lamentem que el Ple no es conjuri per fer camí cap a una elèctria més justa i més sostenible. 

 Recupereu aquí la porposta.

Precs i Preguntes 

- La regidora Rosa Guanyabens va presentar un prec per tal de senyalitzar i augmentar el nombre de lavabos públics a la ciutat. El prec va ser acceptat per part del Govern Municipal, després d'un treball conjunt sobre el tema, i en aquest sentit ens emplacem a seguir treballant en la proposta. Podeu recuperar-la aquí. 

- El regidor Carles Porta va presentar un prec per la instal·lació de refugis climàtics, una necessitat davant l'augment i alhora la devallada de les temperatura. El Govern ha acceptat el prec al·legant que ja hi havia refugis climàtics a la ciutat. Des del grup republicà ens preguntem com pot accedir-hi la gent si això no es comunica de forma efectiva a la ciutadania, i en aquest sentit el regidor va exigir que augmentés la comunicació en aquest sentit. 

- El portaveu Francesc Teixidó va realitzar una pregunta sobre les obres de l’anella ciclista (recupereu la pregunta aquí) considerant que en l’execució s'ha manifestat algunes deficiències remarcables. Tot i la resposta del regidor del Govern Municipal, considerem que l'execució i els canvis sobre el conses del Pla de Mobilitat no fan el bé cap a la ciutadania, que ha d'estar més informada de processos rellevants com aquest. Esperem que aquesta manera de treballar no creï certa hostilitat

- El regidor Carles Porta va preguntar sobre les mesures per dotar de més habitatge a Mataró; especificament va preguntar sobre el nombre d'habitatges del projecte Yes We Rent, que actualment es xifra en 19 i en aquest sentit esperem que augmentin, així com també per les possibilitats d'habilitar baixos que sovint es troben buits. Ho tenim clar: Ni cases sense gent, ni gent sense cases!

- La regidora Teresa Navarro va realitzar un prec per tal que l’ajuntament faciliti a la ciutadania les normatives d’ús i sancions dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. El prec va estar acceptat i fiscalitzarem que es realitzi entenent que és qüestió de seguretat ciutadana. Cal que els usuaris coneguin tota la informació pel que fa la normativa. 

- El portaveu Francesc Teixidó va realitzar un prec per tal que Mataró Bus redefineixi les freqüències de pas en hores punta a les parades on hi ha una major demanda i aquesta no es pot respondre, com n'és el cas del barri de Cerdanyola. El Govern va exposar que implementar-ho en aquests moments és complicat però no obstant ho estudiarà de cara a futurs escenaris, per tant el prec queda acceptat i així ho fiscalitzarem. 


Amb els nostres precs i preguntes vam posar fi al #PleMataró d'octubre. Com a #GovernAlternatiu, continuem treballant per Mataró!