Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat del Grup Municipal Socialista de Mataró

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

Comunicat del Grup Municipal Socialista de Mataró

Comunicat del Grup Municipal Socialista de Mataró en resposta a la carta de l'Associació de Veïns de Cerdanyola amb relació a la situació generada a la Residència de la Gent Gran de l'ICASS Gatassa

Davant la carta que l’Associació de Veïns de Cerdanyola ha enviat al conjunt de grups municipals de l’Ajuntament de Mataró, en primer lloc, des del Grup Municipal Socialista de Mataró, volem mostrar nostre condol i afecte a les persones que han patit una pèrdua i el nostre suport a les persones afectades pel Covid19 i els seus familiars en aquests moments de lluita.
 
També volem reiterar el nostre suport a tots els professionals que hi ha en aquests moments a les residències treballant al peu del canó, fent tot el possible per redreçar la situació.

En relació als fets succeïts a la residència de l’ICASS de Mataró que relata la carta esmentada, el Grup Municipal Socialista de Mataró comunica que:

1. Des del primer moment que es va declarar l'estat d'alarma pel Covid-19, l'Ajuntament de Mataró va iniciar un seguiment de la situació, oferint suport a totes les entitats que treballen en la cura de persones.

2. Per aquest motiu, des del 16 de març, membres del Govern Municipal i tècnics de l'Ajuntament de Mataró realitzen trucades periòdiques a totes les residències de la nostra ciutat.

3. A principis del mes d'abril va arribar informació que no concordava amb la que es tenia aleshores. Davant d'aquesta situació, el 4 d'abril, l'Alcalde va sol·licitar als Consellers d'Afers Socials i de Salut, per carta i altres mitjans, de manera enèrgica, el següent:
 
a. Informació real de la situació que s'estava donant a la residència.
b. Intervencions urgents com ara desinfeccions i aïllaments en els casos necessaris per a garantir una bona atenció als residents.
c. Oferir tota l'ajuda i col·laboració que sigui necessària.
 
4. En aquests moments, des del Govern Municipal es manté contacte periòdic amb la direcció de la residència i amb el Departament de Salut, qui actualment compta amb la competència i la gestió d'aquesta.

5. Tenim coneixement que se segueix fent un suport i control diari a la residència per part d'un equip sanitari del CAP corresponent i un seguiment per part del Servei de Vigilància Epidemiològica i pel propi Servei de Salut de l'Ajuntament de Mataró.

6. Ara com ara des de l'Ajuntament de Mataró s'ha facilitat material sanitari i de protecció a les residències i, en concret, s’ha facilitat a la Residència de la Gent Gran de l'ICASS de Mataró:
 
● 300 mascaretes de roba
● 3.900 màscares quirúrgiques
● 30 màscares FFP3
● 10 pantalles de protecció facial
● 310 bates impermeables
● 30 pots d'hidrogel
 
Des del Grup Municipal Socialista creiem que des de la Generalitat s’ha actuat tard en donar resposta a la situació d’emergència sanitària detectada a la residència Gatassa i així mateix considerem deficient la transparència en la informació sobre la situació real coneguda a primers d’abril.
 
El Grup Municipal Socialista té la convicció que és imprescindible que les administracions treballem conjuntament davant la crisi provocada per la pandèmia del COVID-19 i per això reiterem l’oferiment de col·laboració del Govern Municipal de Mataró del que formem part.

Considerem que hi ha un debat pendent profund, ja des d'abans de la pandèmia, sobre el model a les residències i sobre la necessitat que les residències geriàtriques estiguin sota el control del departament de Salut i no del d'Afers Socials, davant la situació de vulnerabilitat sanitària que presenten molts dels seus residents.
 
El Grup Municipal Socialista, un cop la situació estigui totalment superada, durà a terme les accions necessàries per aclarir els fets succeïts i es demanarà les responsabilitats a qui li correspongui.
 
I mentre la situació no es normalitzi, el Grup Municipal Socialista mantindrà la vigilància i l'exigència en la correcta actuació de l'administració competent, la Generalitat de Catalunya.
 
A Mataró, 23 d’abril de 2020.
 
Grup Municipal PSC-CP a l’Ajuntament de Mataró.