Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SocialNEET

Escoltar

SocialNEET

EEA GRANTS JOVES.jpeg

 

Mataró rep finançament d’aquests fons per tirar endavant SocialNEET un projecte europeu d'impuls de l'Economia Social i Solidària (ESS), adreçat a joves que es troben a l'atur, i també a entitats. L’objectiu passa per establir noves solucions de negoci social, connectant organitzacions de l’economia social i de la societat civil amb joves a l’atur per aconseguir que els joves de trobin feina al sector de l’economia social o es converteixin en emprenedors socials.

El principal repte que aborda SocialNEET és la reintegració al mercat laboral de joves sense ocupació i que actualment no estan estudiant (“NEET”, en l’acrònim en anglès). El projecte està adreçat a persones d’entre 18 i 29 anys –principalment de 25 a 29 anys- que es trobin en aquesta situació i que tindran l’oportunitat de rebre orientació professional, formació, estades en empreses i assessorament per tal que puguin trobar feina o crear solucions empresarials innovadores i transformadores en l’àmbit de l’economia social i solidària.

El projecte també va adreçat a formar i assessorar organitzacions de la societat civil que vulguin explorar el seu potencial com a generadores d'activitat econòmica amb impacte social SocialNEET posarà el focus en cinc sectors d’ocupació: cultura i turisme, benestar i assistència sanitària, agricultura, programari informàtic i de codi obert, i fonts alternatives d’energia. El projecte també contribuirà a conscienciar de l’impacte que pot aportar la innovació social i l’emprenedoria per fer front a l’atur juvenil i permetrà crear una xarxa experta de cooperació transnacional.

 

Galeria d'Imatges