Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació del Llibre “Shabbúra és boira, al Caire” d'Anna Cabot

Escoltar

Presentació del Llibre “Shabbúra és boira, al Caire” d'Anna Cabot

19 d'octubre a les 19:30 h a la sala d'actes del Centre Cívic Pla d'en Boet. Activitat en el marc de la 24a. Nit de la Solidaritat

Activitat en el marc de la 24a. Nit de la Solidaritat

Presentació del llibre Shabbúra és boira, al Caire, amb la seva autora, Anna Cabot, i amb música d’Adil Amrani.

Argument

Una metgessa ja a la cinquantena, amb la vida embarrancada per fets inconfessables, troba unes colpidores anotacions als marges d'un llibre que l'acaben d'empènyer cap al Caire. Com a cooperant, per practicar l'àrab i per conèixer l'autor. Quasi com a dietari, descriu de manera molt personal, de vegades amb humor i d'altres amb desesperació o exaltació, la vida en solitari sota la densa contaminació del Caire, a l'època de la revolució frustrada sota el mandat d'en Sisi, i la duresa del món dels refugiats. Una inesperada història d'amor fa de lubricant per anar desfent nusos, i li permet aproximar-se als habitants de les ribes del Nil sense idolatries ni distàncies nord-sud. La relació sagnarà, però, per la lacerant necessitat d'escollir. Anna Cabot va fer una estada al Caire l'hivern del 2018 per treballar per a nens refugiats i per consolidar la llengua àrab, amb el compromís d'escriure sovint als amics propers amb els ets i uts del dia a dia. Ha volgut cuinar la seva primera novel·la farcint la història amb aquest material de primera mà, recollit amb una aguda capacitat d'observació.

* Anna Cabot va fer una estada al Caire l'hivern del 2018 per treballar per a nens refugiats i per consolidar la llengua àrab. La història de la seva primera novel·la està basada en aquest material de primera mà.

* L'autora fou referent en pediatria de la immigració a l'Hospital de Mataró i, des de l'Associació Vine amb mi, instaurà la mediació intercultural a l'hospital i als CAP de la ciutat.

Inscripcions a través del correu electrònic cooperacio@ajmataro.cat.

 

Organitza: Regidoria de Cooperació i Desenvolupament - Ajuntament de Mataró

Info

 • Ubicació

 • Quan?
  19/10/2021 des de 19:30
 • Categoria

  24a Nit de la Solidaritat Cooperació Desenvolupament

 • On?

  Sala d'actes del Centre Cívic Pla d'en Boet (carrer Juan Sebastian Elcano, 6. Mataró)

 • Organitzador

  Regidoria de Cooperació i Desenvolupament - Ajuntament de Mataró

 • Nom de contacte
 • Afegiu l'esdeveniment al calendari