Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serenos

Escoltar

Serenos

L’Ajuntament ha posat en marxa un nou servei de serenos (agents cívics nocturns). Es tracta d’una prova pilot que té per objectiu millorar la convivència i la percepció de confiança a l’espai públic; incrementar l’eficàcia i eficiència dels serveis públics; i augmentar la capacitat preventiva, inspectora i assistencial dels serveis de seguretat, civisme i espai públic durant l’horari nocturn.

Fotografia serenos patrullant el carrer

 
L’equip està dotat per 12 persones, dues de les quals seran coordinadores del servei, contractades per l’Ajuntament mitjançant una convocatòria de plans d’ocupació propis per a afavorir la inserció de persones amb risc d’exclusió. Aquestes persones aniran identificades com a “serenos” mitjançant unes armilles.
 
Treballen de dilluns a diumenge, de 22 h a 5 h, cada servei està format per dues parelles, aquestes estan desplegades pels tres districtes policials: Cerdanyola-Oest, Centre-Sud i Rocafonda-Est. Durant el cap de setmana també es despleguen a la zona d’especial atenció en l’àmbit del consum d’oci, durant les Santes, la seva presència es centrarà en els espais on tinguin lloc els actes de Festa Major.

 

 

 

Així, les funcions dels serenos són:Fotografia serenos patrullant 2

  • Presència continuada al territori en horari nocturn, a través de rutes preestablertes i coordinades amb Policia Local, especialment en punts específics de la ciutat.
  • Control d’actituds incíviques o que provoquin manca de convivència. Informació i consells en relació a la normativa vinculada.
  • Informació i derivació de serveis/ Detecció i comunicació d’incidències en espais públics i activitats.
  • Comprovació d’incidències demandades per la Policia Local.
  • Comprovació d’horari de tancament d’activitats.
  • Tancament i obertura d’espais públics.
  • Suport a campanyes i actuacions puntuals (Santes, activitats específiques, etc).
  • Acompanyament puntual a persones vulnerables vinculades des dels serveis municipals (únicament persones especialment derivades de Benestar Social, CIRD, SAI).
 

Contacte: convivencia@ajmataro.cat