Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Experiències i activitats

Escoltar

Experiències i activitats

De manera complementària a les sessions del programa, els/les  usuaris/es  del Programa Municipal d’Activitat Física participen en diverses activitats  lúdiques, d’aprenentatge i esdeveniments de ciutat com  sortides culturals, Festes i activitats esportives com Caminades,  sessions  dirigides a la Piscina Municipal i  jornades de vela intergeneracional . Així com participació en diferents sessions de pràctiques per als alumnes de CAFE del TecnoCampus.

L’oferta municipal per a la gent gran també es pot trobar en: 

En l’apartat de Gent Gran Activa i de Salut .

Altres centres com:

La Piscina Municipal i al Centre d’Esports  Municipal El Sorrall hi podeu trobar diferents ofertes d’activitats aquàtiques per a  gent gran,  dirigides especialment per  a aquest col·lectiu.

 

Últimes activitats:

16-02-2023. Dijous llarder i disfresses.

Concurs de truites i disfresses:

Estem de festa al Programa Municipal d'Activitat Física per Gent Gran, un matí amb concurs de truites i disfresses per celebrar dos clàssics del calendari! Dijous Llarder, el dia de la truita i el carnestoltes.

Premis a la millor truita i disfressa cedits per la Piscina Municipal i el Servei de Cultura de Mataró.

120 persones han gaudit de la festa al Casal de la Gent Gran de Cirera què ha acabat amb un bon ball!

🏳️‍🌈 El programa,  i des del Servei d’Esports, ens hem sumat a la campanya contra la LGTBIfòbia a l'esport #EsportAmbOrgull, amb la lectura del manifest.

1.Dijous Llarder 2023.jpeg  3.Dijous llarder 2023.jpeg    2.Dijous llarder 2023.jpeg

 

22-12-2022. Festival de Nadal.

Sessió de balls en companyia de les autoritats:

Un any més els i les alumnes del Programa Municipal d'Activitat Física per a Gent Gran ens mostren les seves aptituds i simpatia en una festa de germanor. El festival s’ha dut a terme des del poliesportiu municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor.

Hi han participat unes 100 persones usuàries del programa que han fet una sessió d'estiraments junt amb una activitat dirigida per estacions de manera que tothom estava mostrant les seves habilitats en diferents models de propostes.

Ens han demostrat que estan en plena forma i han deixat un nivell molt alt de forma física i aptituds!.

inici.jpeg    Ball.jpeg   Bases.jpeg

 

15-12-2022. Tastet de boccia

“la boccia et mou”

Els i les alumnes del Programa Municipal d'Activitat Física per a Gent Gran,  juntament amb la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals FECPC,  han realitzat una jornada matinal de boccia.

Amb el lema “la boccia et mou” és promoure l'envelliment actiu, i està adreçat a majors de 65 anys i també es vol fomentar la sensibilització envers els esports paralímpics.

L’activitat ha arribat a més de 400 persones i prop de 40 centres arreu de Catalunya.

1.jpeg   1.jpeg   2.jpeg

 

15 de novembre del 2022

Col·laboració amb  alumnes de FRETA Mataró

Alumnes del Programa Municipal d'Activitat  Física per Gent Gran han estat col·laborant amb les propostes per a la sessió pràctica que els varen fer els alumnes del CFGS d'Ensenyament i Animació Socioesportiva de l'Escola Freta Mataró. Els quals van venir un dia a fer una observació de les classes que impartien des del programa i,  uns dies més tard  varen  venir a realitzar ells les classes amb la supervisió dels nostres monitors de SINTAGMIA.

1.jpeg   2.jpeg  3.jpeg

 

Juliol 2022 Sortides i esbarjo:

Casal d’estiu:

Arriba el mes juliol i com sempre la proposta de fer noves activitats per trencar la rutina del curs del Programa d'Activitat Física, és tot un èxit!L'excursió i visita del Parc de Can Muntanyà a Caldes d'Estrac va ser molt ben rebuda igual que la visita a la vila d'Hostalric. Després, per treure la calor del damunt han fet alguna sessió d'aiguagim a la piscina municipal i alguna banyada a les platjes de Mataró.

WhatsApp Image 2022-06-22 at 11.39.04 AM.jpeg 4.jpeg  2.jpeg 1.jpeg

5.jpeg 7.jpeg  8.jpeg

 

21/06/2022 a 10 h, Festa de cloenda del curs 2021-22

Balls i comiat:

Des del Passeig del Callao, al front marítim, alumnes de tots els espais i horaris on impartim les classes del Programa Municipal d’Activitat Física, han fet la festa per acomiadar-se del curs que ha estat bastant amb la línia de la normalitat.

Molta festa, ball i ganes d’activitat! Moltes persones continuaran amb nosaltres amb el casal d’estiu que ens promet sortides, visites i activitats d’aigua.

1.jpeg  2.jpeg  3.jpeg    

 

24/02/2022 a 10 h, Dijous Llarder i Carnestoltes 2022

Caminada i esmorzar:

En un dia especialment assolellat tots els grups han sortit a fer l'activitat a l'aire lliure, al passeig marítim. Un entorn ampli on els alumnes han pogut fer una bona caminada, exercici i un petit "pícnic" per celebrar el dijous llarder amb la consigna de portar la disfressa per a celebrar també el carnestoltes.

Ja teníem ganes d'excursió i festa! Tornen les celebracions de calendari. 😀

1.JPG  2.JPG  3.JPG  4.JPG  5.JPG

 

16/12/2021 a 10 h, Festival de Nadal 2021

Exhibició i balls:

Els alumnes del Programa Municipal d’Activitat Física per a la Gent Gran, avui ens han obsequiat amb una exhibició de balls. Han estat unes actuacions de primeríssima classe!

Amb molta energia i ganes de festa.

Els han fet també un lliurament de diploma i en acabat, un petit refrigeri per acomiadar l’any.

Nadal .1.jpeg     4.jpeg     5.jpeg     6.jpeg     3.jpeg 

 

Juliol 2021 Sortides i aprenentatges:

Casal d’estiu:

Acabat el curs escolar, molts dels alumnes del Programa d’Activitat Física, han continuat venint i  amb un ambient més festiu, han fet el casal d’estiu.

Excursions, visites culturals, passejades i noves experiències durant tot el mes de juliol i amb companyia dels seus monitors i monitores han tingut unes molt bones estones!

Visita guiada a la Nau Gaudí i a la vila romana al Clos arqueològic Torre Llauder, un tastet de navegació guiats per Blaumar, sessió d’aiguagim a la Piscina Municipal, i caminades a l’aire lliure són algunes de les activitats.

Ara toca un merescut descans vocacional.

Nau Gaudí 1.jpeg Torre llauder.jpg  Navegar amb barca.jpeg sessió d'aiguagim.jpeg caminada.jpeg

 

14/07/2020 de 9 a 11 h, itinerari per la ciutat:

Caminada i exercici:

Alumnes del Programa Municipal d'Activitat Física per a la Gent Gran Han fet la primera  activitat presencial post confinament, amb mesures i distanciament.
Juntament amb la seva monitora han fet una caminada per la ciutat, amb sessió d’exercicis inclosa,  aprofitant un bon espai l'aire lliure.

Juliol-2web.png    Juliol-3web.png       

 

 17/06/202 de 9 a 11 h 2021

Sessió d’exercici físic adaptat per a la Gent Gran de Mataró

Els alumnes de 2n Curs del Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, CAFE , de l’Escola Universitària Tecnocampus, els han preparat una sessió d’exercici físic a les instal·lacions exteriors de la universitat,  al Parc de Salut amb l’objectiu de fer exercici i passar una bona estona.

iaies Tecnocampus 1.jpg  iaies Tecnocampus 2.jpg  iaies Tecnocampus 3.jpg

 

11/02/2021 de 10 a 11 h des de casa:

Celebració i disfresses de dijous llarder:

El col·lectiu de gent gran no s’atura per Carnaval! En les sessions dirigides d’activitat física, ho han fet celebrant el dijous llarder i amb alguna que altre disfressa per a celebrar el carnestoltes. L’equip tècnic de SINTAGMIA junt amb el seu alumnat estan fent les activitats amb disfresses com a guarniment especial.

Podeu veure les sessions que es fan en directe durant tota la setmana des del canal YouTube.
Esport 3 Canal YouTube https://bit.ly/2WnDC7a

1.Marta 4.jpg  Gerson 1.jpg  1.Sarai.jpg  2.Joan.jpg  2.Rut.jpg

Entre totes i tots han fet l'habitual concurs de disfresses entre els diferents grups. Una vampiressa (Rosa Rodriguez - del grup Boet A), una Elfa (Rosa Nuñez - del grup Teresa Maria Roca B), s'han endut el premi individual i la parella de pirates (Casi i Manuel - del grup Teresa Maria Roca B) a la disfressa de grup.
Els premis són un val per a un espectacle per part de la Direcció de Cultura i un val per a un tastet d'aiguagim per part de la Piscina Municipal.

Vampiressa.jpeg  Elfa.jpeg  Pirates.jpeg

 

7 i 8/02/2020 de 9 a 12 h a les Instal·lacions del TecnoCampus:

Mobile Week a Mataró:

Mataró s’adhereix a les activitats de la Mobile Week Catalunya, una iniciativa de Mobile World Capital i l'Ajuntament de Mataró. El fil conductor de les activitats programades és la qualitat de vida i l’envelliment a través de la tecnologia.

Movile Wek 2.jpeg      Movile Wek 3.jpeg       

 

18/12/2020 de 10 a 11.30 h, celebració nadalenca:

MasterClass online:

Exitosa Sessió “nadalenca” des del Poliesportiu Municipal Jaume Parera  per al  Programa Municipal d'Activitat Física per a la Gent Gran. Activitat dirigida en directe on si ha pogut connectar tothom que ha volgut a través del canal:

Esport 3 Canal YouTube https://bit.ly/2WnDC7a

  Festa Nadal3.jpeg