Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

Mataró participa el mes de febrer a la Mobile Week amb un seguit d’activitats relacionades amb la salut i la tecnologia

Mataró organitza aquest mes de febrer un seguit d’activitats que s’emmarquen en la Mobile Week, una iniciativa coorganitzada per Mobile World Capital Barcelona amb diversos ajuntaments de Catalunya, entre els quals hi ha el de Mataró. La presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus Mataró-Maresme, el SomHackathon sobre envelliment actiu i saludable i la presentació de 4 propostes tecnològiques en salut i hospitals són les principals activitats a la ciutat.

Mor Remigio Herrero, regidor entre 1983 i 2003 de les carteres de Cultura, Ensenyament, Relacions Ciutadanes i Seguretat i Prevenció

Al llarg de 5 mandats, Remigio Herrero va formar part de l'Ajuntament de Mataró, com a membre del grup municipal del PSC, ostentant diferents càrrecs: la primera i segona tinença d'alcaldia i exercint de regidor d'Ensenyament, Cultura, Relacions Ciutadanes i Seguretat i Prevenció. També va ser diputat al Congrés dels Diputats a finals del 1995. La seva trajectòria professional es va desenvolupar com a mestre de l'Escola Tomàs Viñas on s'hi va jubilar.

Mataró Més de 100 Llengües arriba a la quarta edició per posar de manifest la riquesa lingüística existent a la ciutat

Mataró compta amb un patrimoni lingüístic important i variat. A la ciutat hi viuen persones de més de 100 nacionalitats i s’hi parlen més de 120 llengües diferents. Per quart any consecutiu, de l’1 al 28 de febrer, es promouen un seguit d’activitats per fer visible la realitat lingüística de la ciutat. En l’edició d’enguany es posa èmfasi en la llengua de signes (LSC) amb l’organització d’una taula rodona, el 27 de febrer, a les 19 h a la Biblioteca Pompeu Fabra.

La Taula d’Entitats de Rocafonda-El Palau-Escorxador es reactiva amb la implicació del teixit associatiu

El territori de Rocafonda-El Palau-Escorxador ha recuperat la seva Taula d’Entitats. Aquest espai participatiu té l’objectiu principal de fer xarxa entre les entitats del territori i organitzar conjuntament una activitat aquest 2020. L'Agència de Suport i Serveis a les Entitats dinamitza aquest espai participatiu que es va reunir a l’octubre del 2019 i el 3 de febrer del 2020.

Un detingut per furt al carrer de Guifré el Pelós

La Policia local i els Mossos d’Esquadra mantenen un dispositiu de vigilància específica per donar resposta a l’increment de robatoris a la ciutat. En els darrers dies s’ha registrat especialment un repunt significatiu d’aquest tipus de delictes a la zona Centre, que ha motivat l’augment de la presència policial amb patrulles uniformades i agents de paisà.

L’Ajuntament de Mataró, amb el Consorci Sanitari del Maresme, organitza dues sessions de prevenció d’addicció a les pantalles

La secció de Salut de l’Ajuntament de Mataró, en el marc dels programes d’intervenció adreçats a les famílies del Pla Municipal de Drogodependències, organitza dues sessions de prevenció de l’addicció a les pantalles que van adreçades a les famílies dels centres d’ensenyament de la ciutat. Les sessions informatives s’organitzen amb l’Unitat d’atenió al joc patològic i altres addiccions no tòxiques del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Mataró.

Mataró rep un estudi de viabilitat de cooperatives en cessió d’ús de la Diputació de Barcelona com a sistema d’habitatge

L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, han rebut la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, qui els hi ha lliurat un estudi de viabilitat de cooperatives en cessió d’ús. A la reunió de treball també ha assistit el regidor de Transició Energètica, Sostenibilitat, Espai Públic i Serveis de Ciutat i diputat de l’Àrea d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, així com tècnics de les dues administracions. Aquest document és una eina de treball per desenvolupar diferents iniciatives d’habitatge assequible i per poder impulsar diverses promocions d’habitatge assequible a la ciutat.

El temporal Gloria afecta greument a l’alguer de Mataró

La primera immersió per conèixer l’estat de la praderia de posidònia després del temporal ha posat de manifest l’impacte que el fort onatge registrat especialment entre el 20 i el 22 de gener ha tingut sobre aquesta planta subaquàtica. Les dades recopilades durant 23 anys gràcies a la iniciativa de voluntariat ambiental del Projecte Alguer de Mataró permeten ara valorar-ne l’estat.