Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

El Síndic de Greuges de Catalunya serà a Mataró el 3 de març per atendre consultes o queixes de la ciutadania

La ciutadania de Mataró que vulgui fer consultes o presentar queixes sobre alguna actuació de l’administració pública o també contra les empreses que presten servies d’interès general com aigua, llum o gas podran anar el 3 de març, amb cita prèvia, al Centre Cívic Cabot i Barba on hi haurà un equip del Síndic de Greuges de Catalunya. Per concertar l’entrevista cal trucar al telèfon gratuït 900 124 124 o enviar un correu electrònic a sindic@sindic.cat.

Mataró acull la primera parada de l’exposició de la Diputació ‘Qüestió de temps’ sobre el canvi climàtic

La mostra s’instal·larà divendres 28 a la plaça de Santa Anna i consta de tres activitats: un iglú transparent on es podrà fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Mataró i Girona organitzen unes Jornades de cooperació, salut mental i discapacitat

L’11 de març a Girona i el 12 de març a Mataró se celebraran les Jornades de cooperació, salut mental i discapacitat dirigides a professionals, institucions i entitats privades que treballen aquests camps o que estan interessades a fer-ho. Volen ser un espai de debat i de coneixements compartits amb l’objectiu de consolidar una línia d’actuació conjunta. La sessió de Mataró es farà a Can Marfà i està organitzada per la Fundació El Maresme, la Comunitat Terapèutica del Maresme, EPMA Solidària, el Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament i l’Ajuntament de Mataró.

Mataró posa en marxa l’Escola de Feminismes i LGTBI coincidint amb la campanya del 8M

L’Ajuntament de Mataró posa en marxa l’Escola de Feminismes i LGTBI, un espai de trobada i reflexió format per un conjunt d’activitats mensuals que es portaran a terme durant el 2020. S’ha iniciat el mes de febrer amb diferents propostes formatives, i la representació de l’obra teatral “Jauría” sobre el cas de La Manada. Al març les activitats giren entorn el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que enguany se centra en les desigualtats en el món de la cultura i l’art.

Manifest conjunt dels grups municipals per a la seguretat a Mataró

Un manifest de tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament, al qual s’ha convidat a sumar-s’hi a les associacions de veïns, reclama mesures efectives per combatre l’augment de delictes. Més efectius dels Mossos d’Esquadra, un pla de xoc per a Mataró i instruccions clares perquè jutges i fiscals puguin combatre les ocupacions delinqüencials són algunes les mesures demanades.

Mataró gestiona i acull el Grup de Treball de Metodologia d’Intervenció als Serveis d’Atenció a la diversitat sexual i de gènere

L’Ajuntament de Mataró forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya per un acord de Ple de juny del 2017. Des d’aquests municipis s’han detectat una sèrie de necessitats vinculades amb l’ocupabilitat de les persones trans (Grup de Treball que lidera Barcelona Activa) o un model d’intervenció en l’acompanyament des dels Serveis d’Atenció a la diversitat sexual i de gènere. En aquesta línia Mataró gestiona i acull el Grup de Treball de Metodologia d’Intervenció als Serveis d’Atenció a la diversitat sexual i de gènere amb l’organització de 7 sessions formatives durant el 2020 dirigida a professionals d’aquest àmbit.

El concurs d’Instagram “Mataró viu l’esport 2019” rep 496 imatges en la seva quarta edició

Els guanyadors són @empar2722, @buchbaques i @enriquemartinez8893 en les categories d’autor amb més imatges escollides, amb l’etiqueta #mataroesport2019 i amb l’etiqueta #mataroesportsantes2019, respectivament. De les 496 fotografies que s’han rebut, 135 es poden veure a la sala d’exposicions de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) de Mataró i es poden veure fins al 19 d’abril.

L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) celebra el seu 10è aniversari

L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) celebra el seu 10è aniversari durant el 2020 amb una programació que compta amb un calendari de 10 concerts. L’acte central de celebració arribarà el 25 d’abril, al Teatre Monumental, amb l’espectacle de creació pròpia “Un món per descobrir” que s’inspira en la vida i el recorregut d’una alumna dins l’escola, com creix i viu la música.

Mataró serà la ciutat d’arribada de la 6a etapa de la 100 Volta Ciclista a Catalunya el 28 de març

L’alcalde, David Bote, la regidora d’Esports, Bea Delgado, i el director de la Volta Catalunya, Rubèn Peris, han presentat la 6a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya que sortirà, el dissabte 28 de març, de Tarragona per finalitzar a Mataró amb un total de 193,9 km. Mataró celebrarà aquella jornada una diada dedicada al ciclisme amb activitats durant el dia entre les que destaquen la primera prova de la Copa Catalunya Infantil de carrera “Trofeu Ciutat de Mataró”, una mostra d’esport solidari “Mou-te amb cor” i una zona comercial amb zona de “food trucks”.