Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2023

Escoltar

2023

L’Atles Urbanístic de Mataró posa les bases per a la redacció del nou Pla General d’Ordenació Urbana

L’Atles urbanístic és la documentació bàsica d’anàlisi que aporta evidències sobre l’estat actual de la ciutat, defineix, en base al planejament vigent, quin és el seu potencial i facilitarà el debat de les propostes en base als escenaris i hipòtesis que es plantegin com ara la capacitat de creixement, els espais d’oportunitat de transformació, renovació etc.

La torxa dels Jocs Special Olympics Granollers 2023 recorrerà Mataró el dissabte 25 de març

Un centenar d’esportistes mataronins i mataronines participaran en els Jocs Special Olympics que se celebren a Granollers del 30 de març al 2 d’abril. La flama olímpica arribarà el dissabte 25 de març per mar al Port de Mataró, a les 11.45 h i des d’allà, a partir de les 12.15 h, recorrerà diferents carrers de la ciutat, amb 20 relleus i 51 esportistes, fins arribar a la plaça de l’Ajuntament on hi haurà el peveter.

Els ajuts al lloguer per a persones de fins a 35 anys es poden demanar fins al 5 d’abril

Del 23 de març al 5 d’abril està oberta la nova convocatòria 2023 pels ajuts de lloguer per a persones de fins a 35 anys. Aquests ajuts estan pensats per facilitar l'emancipació entre els joves, i van destinats a titulars de contractes de lloguer o de cessió d'ús d'habitatges o habitacions. El tràmit s’ha de fer preferiblement online a la Generalitat de Catalunya o presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge.

Mataró serà la destinació d’una de les rutes dels trens turístics promogudes per RENFE i la Diputació de Barcelona

El president de RENFE, Raül Blanco, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, han presentat el nou projecte de trens turístics a la destinació Barcelona, on hi participa Mataró, en el marc de la fira de turisme B-Travel. La regidora de Promoció de Ciutat i Comerç, Núria Moreno ha participat en l’acte de presentació d’aquesta ruta que permetrà donar a conèixer els atractius del territori.

El Port de Mataró estrena un nou mirador enlairat a la bocana

Aquest matí ha tingut lloc la inauguració de les obres de millora, que a banda del mirador també han permès unir amb una rampa el passeig superior amb el nivell inferior de les instal·lacions portuàries. L’acte, que ha comptat amb la presència del conseller de Territori, Juli Fernàndez, i l’alcalde de Mataró, David Bote, ha coincidit amb l’arribada a la ciutat, per mar, de la torxa dels Jocs Specials Olympics.

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

L’Institut Escola Àngela Bransuela, el Centre d’Educació Especial Les Aigües i les escoles Maristes Valldemia i Montserrat Solà ja participen en el projecte impulsat per l’Ajuntament. Es tracta d’una experiència de circularitat que, des de la sensibilització i la implicació comunitària, tracta els residus com un recurs i els fa retornar amb un nou paper al circuit de producció i consum.

El Govern presenta un balanç de mandat marcat per la pandèmia i pel ressorgir del dinamisme econòmic i cultural

La crisi del coronavirus no ha impedit que l’Ajuntament atengués el manteniment i planifiqués el futur. S’han posat al dia un centenar de carrers i desenes d’equipaments públics, reforçant l’eix cultural de La Riera i el Port, i fent un gran esforç en instal·lacions esportives i educatives. La seguretat ha estat una prioritat i s’ha innovat desplegant nous models d’assistència ciutadana i de recollida de residus. Alhora amb l’Agenda Urbana 2030 han posat les bases d’una Mataró més pròspera i resilient.

L’Ajuntament difon la riquesa botànica del Parc Central senyalitzant els arbres i arbusts més rellevants

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més estimat de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.

RecullINserció de Solidança, el projecte de sostenibilitat de Cotexmo i Circ Bombeta, guanyadors de la 2a edició dels premis Més Mataró Empresa Societat

Els guardons tenen per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social (RS) en les iniciatives empresarials, contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS que puguin servir de referència per incentivar la transferibilitat i la intercooperació

L’Arc Metropolità demana a la Generalitat que modifiqui el decret de sequera i autoritzi la utilització de piscines públiques i de fonts com a refugis climàtics davant de la calor

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità demana a la Generalitat que modifiqui l’actual decret de sequera, compti amb la veu dels ajuntaments per millorar-ne l’aplicació i incorpori l’autorització per a la utilització de piscines públiques i l’ús de fonts, en tant que poden ser refugis climàtics per a la ciutadania davant de la calor. L'alcalde de Mataró i secretari de l’executiva de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, David Bote, va participar en el comitè executiu de l’entitat que es va celebrar ahir, 29 d'abril, a Vilafranca del Penedès.