Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

Les platges de Mataró comencen la temporada de bany amb socorristes i informadors per supervisar aforaments

Un equip de 30 informadors recorden als usuaris la importància de gaudir de les platges amb responsabilitat, mantenint la distància social i complint totes les mesures de seguretat. La resta de serveis ja està també en marxa, excepte el bany adaptat que començarà l’1 de juliol amb la cessió de cadires amfíbies. La vegetació de les dunes de la platja del Varador es protegirà amb un cordó com espai naturalitzat.

El Cicle de Conferències per a les persones grans es reprèn de forma telemàtica

El Cicle de Conferències per a les persones grans, que es va cancel·lar per la pandèmia de la Covid-19, es reprèn aquest mes de juny i juliol amb 5 propostes que es podran seguir online. Les temàtiques de les sessions són diverses però es centren en la gestió del dol, com afrontar la nova normalitat i també hi ha una sessió musical. Les persones interessades han d’enviar un correu a l’adreça gga@ajmataro.cat o enviar un WhatsApp al 662 302 311 des d’on se'ls hi facilitarà l’enllaç a la plataforma Zoom.

Mataró celebra amb Orgull i un programa d’activitats el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI

El 28 de juny és el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI, una jornada per commemorar, reivindicar i reconèixer la diversitat en l'orientació sexual i la identitat o expressió de gènere, i el dret a la igualtat jurídica i social entre totes les persones. A Mataró enguany la programació, realitzada en col·laboració entre el Centre per a la Igualtat, Recursos per a les Dones, i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere (CIRD) i les entitats i associacions de la ciutat, s’ha adaptat a la nova normalitat oferint actes virtuals i de petit format.

El Consell Econòmic i Social de Mataró renova els seus integrants

El segon tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, assumeix la presidència d’aquest òrgan de concertació a través del qual els màxims representants de l’empresariat i els sindicats de la ciutat proposen i debaten sobre les polítiques socioeconòmiques de Mataró. La constitució formal del Plenari del CESM va tenir lloc divendres 12 de juny de forma telemàtica.

Operatiu policial conjunt en tres immobles ocupats de Mataró

Policia Local, Mossos d’Esquadra i Cos Nacional de Policia han participat aquest dimecres en un dispositiu conjunt que s’ha saldat amb 2 detencions i el trasllat de 8 persones per qüestions relacionades amb estrangeria, 5 de les quals també han acabat finalment detingudes per infracció de la Llei d'Estrangeria.

Mataró Bus obté el Certificat de Bones Pràctiques contra la Covid-19 emès per AENOR

El servei de Mataró Bus ha obtingut el Certificat d’AENOR de Bones Pràctiques contra la Covid-19. Amb aquest segell es certifica que els protocols del servei de transport públic de Mataró Bus incorporen totes les obligacions i pràctiques recomanades per les administracions sanitàries i els organismes internacionals en matèria de prevenció per a la gestió dels riscos derivats del coronavirus.

Mataró entra en Fase 3 i es prepara per a la nova normalitat

El dijous 18 de juny Mataró entra en Fase 3 i per tant s’eliminen les restriccions de mobilitat per àrea sanitària que hi havia fins ara, les reunions en grup augmenten a 20 persones i s’amplien els aforaments en establiments de l’hostaleria, el comerç i la cultura. A Mataró s’amplia el nombre d’equipaments oberts a la ciutadania i també els aforaments en aquells que ja havien obert en l’anterior fase. El 29 de juny s’inicia l’oferta de casals d’estiu i esportius i als equipaments cívics s’inicia l’activitat associativa amb restriccions.

L'Ajuntament activa un protocol per a les entitats que fan ús d'espais municipals

Amb l'objectiu de reprendre l'activitat associativa i alhora seguir la normativa de les autoritats sanitàries, l'Ajuntament de Mataró ha activat un protocol que inclou un acord de corresponsabilitat de seguiment de mesures de cara a la reobertura dels equipaments cívics i municipals. Com a norma bàsica caldrà assegurar la distància de seguretat interpersonal, la neteja de mans i l'ús de mascaretes.

El “Mataró s’enlaira” es clourà amb un emotiu acte d’homenatge a les víctimes del coronavirus i els seus familiars

Avui a la Comissió Informativa Municipal de Qualitat Urbana i Benestar de la Ciutadania s’han donat alguns detalls més sobre el “Mataró s’enlaira” que se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de juliol. La festa, que oferirà programació a vuit espais diferents de la ciutat, començarà amb un acte simbòlic d’agraïment als que han estat cobrint la pandèmia i acabarà amb un homenatge a les víctimes i els seus familiars.

L’Ajuntament aprova el projecte de l’anella ciclista de Mataró

Llum verda al projecte executiu que ha de permetre doblar, millorar i interconnectar la xarxa de carrils bici de la ciutat fins arribar als 16 km. El projecte s’ha aprovat aquest mes i les obres es duran a terme a partir de final d’any amb ajuts europeus. Es preveu la construcció de nous trams de carrils bici connectats als existents per arribar als llocs i equipaments de la ciutat que generen més mobilitat.

El nou enllumenat de les voreres de la Via d’Europa i la plaça d’Itàlia redueix el consum energètic un 65 %

Els 123 punts de llum de vapor de sodi de les voreres de la Via d’Europa en el tram comprès entre la plaça d’Itàlia i la plaça de Granollers han estat substituïts per punts de llum LED (díode electroluminescent), una nova instal·lació que comporta una millor qualitat lumínica i un estalvi energètic del 65 %. La reforma està inclosa en el manteniment de l’enllumenat públic de Mataró.