Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

L’Ajuntament desinfecta carrers i reprèn serveis com el manteniment dels parcs i la recollida de voluminosos

A partir de dilluns 18 es reobre la deixalleria de Pla d’en Boet que, junt amb la del carrer de Galícia que ha estat operativa des de l’inici de la crisi sanitària, funcionarà de dilluns a dissabte amb horari adaptat als nous protocols de seguretat. També se segueix fent la neteja i desinfecció de les àrees dels contenidors i dels espais de la via pública més sensibles, com entorns dels centres sanitaris, residències o mercats.

Mataró engega la campanya 2020 per a la prevenció de la propagació del mosquit tigre

El més important i efectiu de cara a frenar la ràpida proliferació del mosquit tigre és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques. Per això cal que la ciutadania, el sector públic i també el privat facin accions per eliminar i/o tractar els punts d'aigua estancada on les larves i ous d’aquest mosquit creixen. Des de l’Ajuntament s’actua directament als dos cementiris de la ciutat, a les instal·lacions esportives, als centres educatius i a zones verdes com parcs i horts urbans. L’empresa municipal Aigües de Mataró fa un tractament específic en el clavegueram de tota la ciutat.

La XIV Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP) es fa enguany de forma virtual

Amb el lema “Aquest any, la SIOP a un clic!” se celebra, a partir del 25 de maig, la Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP) de Mataró. L’Ajuntament de Mataró ha creat una SIOP alternativa, en el web www.estudiaramataro.cat, on es podran trobar les sortides formatives i educatives que es poden fer a la ciutat i recursos relacionats amb la presa de decisions en l’àmbit educatiu, la definició dels itineraris i altres eines de suport a la tasca orientadora.

L’Oficina Local de l’Habitatge tramita els ajuts al pagament del lloguer ampliats per minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha publicat les condicions d’accés als ajuts per a contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers de l’habitatge habitual. L’ajut es pot concedir per un import màxim de 6 mesos de la renda de lloguer, des d’abril a setembre de l’any 2020 per un import màxim mensual de 750 €. En el cas de Mataró, l’Oficina Local de l’Habitatge gestiona la campanya col·laborant amb l’Agència de l’Habitatge, oferint tota la informació necessària, assistència i suport al ciutadà.

Les Oficines d’Atenció Ciutadana tornen a obrir de manera presencial

El pròxim 25 de maig tornarà a funcionar l’atenció presencial de les Oficines d'Atenció Ciutadana, de forma gradual. En aquesta fase de la desescalada del confinament es farà amb cita prèvia obligatòria per a tots tipus de tràmits, que es pot demanar al telèfon 010 (gratuït), o a l’adreça mataro.cat/citaprevia. L’horari d’obertura serà de dilluns a divendres de 9 a 15 h.

El nou Parc Central fa 20 anys

Aquest espai públic, situat al centre geogràfic de la ciutat, és un dels principals pulmons verds de Mataró i s’ha convertit en lloc indispensable per a l’oci, les passejades, el lleure infantil i l’esport.

El Centre de Suport Alimentari l’Entorn necessita més aliments per fer front a l’augment de la demanda generada per la crisi de la COVID-19

L’Ajuntament, Càritas i Creu Roja fan una crida a la ciutadania i també a productors locals perquè facin donacions de productes alimentaris al Centre de Suport Alimentari l’Entorn. Aquest espai, que ofereix aliments de llarga durada i també frescos a famílies vulnerables, ha vist augmentar en un 87,99% la demanda durant la crisi del coronavirus. Des de Promoció Econòmica i Benestar Social s’ha enviat una carta a productors locals, supermercats i també es fa un crida perquè la ciutadania faci compres online i els faci arribar a l’Entorn.